Spišiaci uspeli na ľade Liptákov rozdielom triedy. Mikuláš zaznamenal 25. prehru v sezóne

TA3 TASR
18.1.2022 22:28

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v utorkovom zápase 31. kola Tipos extraligy na ľade posledného Liptovského Mikuláša 4:1 a uštedrili mu 25. prehru v sezóne. Spišská Nová Ves ukončila sériu šiestich prehier.

Už vo 4. minúte trafil hosťujúci obranca Ouellet-Beaudry žrď. Spišská dostala v 11. minúte šancu hrať v početnej výhode a využil to na otvárací gól Štrauch, ku ktorému sa dostal puk pri pravej žrdi. Hostia mohli ísť do dvojgólového vedenia v 13. minúte, ale domáci brankár Kozel si s prečíslením poradil.

V druhej tretine sa predsa len Spišiaci dostali do vedenia o dva góly, keď sa Petgrave zbavil protihráča a strelou pod hornú žrď úspešne zakončil. Liptáci o niekoľko momentov prežili šancu Romaňáka a podarilo sa im znížiť v 34. minúte. Jurík si poradil s brankárom Melicherčíkom a strelou medzi betóny dal kontaktný gól. Domáci mohli vyrovnať v 37. minúte, strelu Halušku však Melicherčík vyrazil.

V 44. minúte hostia dali tretí gól, pomohla im k tomu chyba Krempaského v rozohrávke. Zabudol za sebou puk, čo nekompromisne potrestal Nieminen. Liptovský Mikuláš potom v snahe niečo so zápasom urobiť pritlačil, ale nevyhol sa ďalšej defenzívnej chybe. Krempaský opäť zle rozohral, Petgrave puk nahodil na bránku, kde ho tečoval Štrauch najprv len do brankára, ale z dorážky už uspel a druhým gólom v súboji definitívne zlomil odpor Liptákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok