Hokejisti Banskej Bystrice presvedčivo zdolali Michalovce

TA3 TASR
18.1.2022 22:20

Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zdolali v utorňajšom domácom zápase 31. kola Tipos extraligy HK Dukla Ingema Michalovce presvedčivo 5:1.

Úvod duelu bol rozpačitý, chýbali šance, do prvej vážnejšej sa dostala až nová banskobystrická posila Lamper. Navrátilec a odchovanec spod Urpína namieril z pravého kruhu spoza hráča presne, Vošvrda zasiahol plecom. O pár sekúnd to vyskúšal pre zmenu z ľavého kruhu voľný Bača, tentoraz úradovala lapačka brankára Dukly. Skóre sa však v 10. minúte predsa len zmenilo. 

Po vyhratom buly sa dostal puk na modrú čiaru k Bačíkovi, ktorý prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste – 1:0. Hostia následne ožili, mali niekoľko dobrých príležitostí. V dvoch sa ocitol Przygodski, najprv neuspel z prečíslenia a potom nepokoril Weningera ani z metra. A keďže úspešný nebol ani Cameranesi z protiútoku, prišiel trest. Bystričania sa presadili v 19. minúte počas presilovky, konkrétne z dorážky Melcher – 2:0.

V strednom dejstve zvýšil na 3:0 Melcher z úniku. Michalovčania mohli kontrovať, lenže Mašlonkov bekhend i Bokrošovu strelu zblízka zneškodnil výborný Weninger. Domáci hrali potom druhú presilovku v zápase a v nej najprv Melcher zakončil voľný z kruhu, hetrik mu prekazil Vošvrda. Ten však napokon kapituloval o niekoľko sekúnd, pretože sa ujala tvrdá rana bez prípravy spoza kruhu v podaní Šoltésa a bolo 4:0. Do prestávky oba tímy ešte nevyužili početné výhody, keď najmä zakončenie hosťujúceho Faitha volalo po góle.

Tretia tretina sa začala nevyužitou presilovkou Michaloviec. Tie mali aj v ďalších minútach miernu prevahu, ale piaty gól pridali domáci hokejisti. V 52. minúte po dôraze pred bránkou sa k dorážke pri ľavej žŕdke dostal Bdžoch a Vošvrda kapituloval. "Barani" dostali razom krídla a vytvorili si niekoľko príležitostí. V presilovke nesadla dobre strela Melcherovi, presný nebol ani Berger a zblízka sa nepresadil mladý Sojka. Dukla až v závere využila početnú výhodu, v nej najprv Pavlina parádne odstavil betónom Weninger, no napokon kapituloval po strele Cameranesiho.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok