FC Everton má dočasného trénera. Je ním Duncan Ferguson

TA3 TASR
18.1.2022 20:08

Dočasným trénerom anglického futbalového klubu FC Everton sa stal Duncan Ferguson. Na poste nahradil Španiela Rafaela Beniteza, ktorý v liverpoolskom klube vydržal len osem mesiacov a skončil cez víkend po prehre s Norwichom City.

Futbal futbalová lopta (ilustračný) (SITA)
SITA

"Duncana Fergusona vedenie vymenovalo na post dočasného trénera v nadchádzajúcich zápasoch. Oznámenie o riadnom trénerovi bude nasledovať v ďalších dňoch," informovalo vedenie klubu v oficiálnom stanovisku. Päťdesiatročný Škót povedie na dočasnej báze "The Toffees" druhýkrát. Prvýkrát sa tak stalo v roku 2019 na tri duely proti Chelsea, Manchestru United a Arsenalu po predčasnom odchode Marca Silvu. Získal v nich 5 bodov, potom na post nastúpil Talian Carlo Ancelotti a Ferguson mu robil asistenta.

Benitez sa stal šiestym trénerom, ktorý v uplynulých šiestich rokoch predčasne prišiel o prácu v Goodison Parku za pôsobenia majiteľa Farhada Moshiriho. Pod taktovkou bývalého kouča mestského konkurenta FC Liverpool sa Evertonu výsledkovo nedarilo. 

V tabuľke najvyššej anglickej súťaže mu patrí až 16. priečka, pričom na konte majú z 19 zápasov až 10 prehier. Britské médiá špekulujú, že novým riadnym trénerom mužstva sa stane súčasný tréner Belgicka Roberto Martinez, niekdajší hráč klubu Wayne Rooney alebo bývalý kouč Chelsea Frank Lampard. Informovala o tom agentúra AFP.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok