FOTO: Predsedníčku českej poslaneckej snemovne privítal aj Heger. Hovorili najmä o pandémii, ale aj o obrannej dohode s USA

TA3 TASR
18.1.2022 15:01

Premiér Eduard Heger sa v utorok stretol s predsedníčkou Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Markétou Pekarovou Adamovou. Hovorili spolu o vzájomných bilaterálnych vzťahoch, diskutovali aj o pandémii, ekonomickej obnove, európskych témach či o bezpečnostných otázkach.

FOTO: Predsedníčku českej poslaneckej snemovne privítal aj Heger. Hovorili najmä o pandémii, ale aj o obrannej dohode s USA
TASR / Pavol Zachar

Informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR. Predseda vlády informoval Pekarovú Adamovú o obrannej dohode Slovenska s USA. Dohoda sa stala lakmusovým papierikom, poznamenal Heger s tým, že sa v diskusii ukazuje, kto hovorí pravdu a kto nie. Obaja predstavitelia sa zhodli na potrebe čestnej politiky, ktorá má na zreteli verejný záujem. Je podľa nich potrebné komunikovať fakty a pravdivé argumenty, pretože šírenie klamstiev nadobúda nebezpečné rozmery.

"So Slovenskom máme jedinečné vzťahy a navzájom si rozumieme tak ako so žiadnym iným národom," vyhlásila na stretnutí Pekarová Adamová. Skonštatovala, že český premiér Petr Fiala bol veľmi potešený prijatím u predsedu vlády Slovenskej republiky a zhodou, ktorú na Slovensku našiel. Heger tiež predsedníčke českej poslaneckej snemovne zagratuloval k zvoleniu do funkcie a poukázal na dôležitosť témy rodovej rovnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok