Doručia ich aj do miesta bydliska. Slovenská pošta vyplatila už takmer 100-tisíc poukazov za očkovanie

TA3 TASR
18.1.2022 14:23

Slovenská pošta vyplatila už takmer 100-tisíc poukazov za očkovanie zo 120-tisíc doručených. Tieto dni sa bude doručovať ďalších 100-tisíc poukazov. Informovala o tom hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková. Zároveň upozornila, že od stredy (19. 1.) sa začínajú vyplácať aj sociálne dávky. Treba sa teda pripraviť na zvýšenú návštevnosť pobočiek.

Slovenská pošta logo známka 1140 px (SITA/Marko Erd)a
SITA/Marko Erd

Dorčáková priblížila, že poukaz je určený do vlastných rúk a seniori si peniaze môžu vyzdvihnúť v ktorejkoľvek z 1503 pobočiek Slovenskej pošty na celom Slovensku po predložení poukazu a platného občianskeho preukazu.

"Klientom, ktorí zo zdravotných alebo iných vážnych dôvodov nemôžu prísť osobne na poštu, Slovenská pošta poskytuje doručenie poštovým doručovateľom priamo do miesta bydliska. Doteraz túto možnosť využilo 15,5 % adresátov (spomedzi doteraz vyplatených poukazov)," ozrejmila hovorkyňa pošty.

Zároveň skonštatovala, že v januári a vo februári pošta doručí a vyplatí celkom 900.000 poukazov. Poukaz na výplatu je podľa jej slov "tradičný" produkt Slovenskej pošty, takže pošty nezaznamenali väčšie problémy. "Problémy vznikajú len jednotlivo, väčšinou ide o nepresnosti, ktoré boli do adries seniorov prenesené z databázy, čo sa vytvárala pri očkovaní," dodala Dorčáková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok