Srbskí tenisti po deportácii podporili Djokoviča: Celý svet si na Austráliu urobí nový názor

TA3 TASR
17.1.2022 10:58

Srbskému tenistovi Novakovi Djokovičovi vyjadrili podporu jeho spoluhráči z daviscupového tímu. Dušan Lajovič označil deportáciu Djokoviča z Austrálie za veľmi zlé rozhodnutie.

Srbskí tenisti po deportácii podporili Djokoviča: Celý svet si na Austráliu urobí nový názor
TASR/AP

Deväťnásobný šampión Australian Open odletel z Melbourne v nedeľu večer. "Myslím si, že to, ako sa k nemu správali, bolo veľmi zlé," citovala Lajoviča agentúra AFP.

Pobúrený srbský tenista Djere

Ďalší srbský tenista Laslo Djere povedal, že sa už nikdy nebude pozerať na Austráliu tak ako predtým: "Aby som povedal pravdu, tak si myslím, že nielen Srbi, ale celý svet si na Austráliu urobí po tomto nový názor." Djere vyjadril presvedčenie, že Djokovič vyjde z kauzy ako silnejší človek: "Áno, to aj urobí. To je aj v našej srbskej mentalite."

Djokovič bol z Austrálie deportovaný

Djokovič v nedeľu neuspel na federálnom súde v Melbourne s odvolaním sa proti opätovnému zrušeniu jeho víza, ktoré v piatok nariadil austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke. Lídra svetového rebríčka deportovali z krajiny. 

Deväťnásobný šampión Australian Open prišiel prvýkrát o vízum ešte 6. januára krátko po prílete do Melbourne, keď pohraničné úrady usúdili, že nespĺňa podmienky vstupu do krajiny. Djokovič potom strávil niekoľko dní v zariadení pre imigrantov, no minulý pondelok uspel s odvolaním na prvostupňovom súde a začal s tréningom. Minister Hawke však v piatok využil svoju osobitnú právomoc a opätovne tenistovi zrušil vízum.

Vyjadril sa aj Nadal

Španielsky tenista Rafael Nadal uviedol, že bez Djokoviča nebude mať turnaj taký náboj ako s ním. Srb si však podľa neho musí byť vedomý následkov svojho konania: "Nie je jediný, kto v tomto prípade pravdepodobne urobil zlé veci. V celej tejto situácii, ktorej sme čelili za uplynulé dva týždne, malo byť viac zodpovednosti."

Obaja mali šancu stať sa po Australian Open prvými hráčmi, ktorí by získali rekordný 21. grandslamový titul. Teraz to môže dokázať len Španiel: "Ideálna situácia vo svete športu je, že najlepší hráči by mali byť na kurte. Ak by tu hral Djokovič, bolo by to lepšie pre všetkých, o tom niet pochýb."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok