Slovan začal trip prehrou, Amuru nestrelil ani gól

SITA
28.11.2012 11:34

Hokejisti Slovana Bratislava neuspeli vo svojom prvom stretnutí na šnúre u súperov, keď v stredu prehrali na ľade Amuru Chabarovsk 0:3. Slovanisti síce v prvej polovici duelu boli domácim hokejistom vyrovnaným súperom, ale v druhej tretine inkasovali jeden a v tretej dva góly.

Slovan začal trip prehrou, Amuru nestrelil ani gól
SITA

Bratislavský tím vyšiel tretíkrát v tomto ročníku strelecky naprázdno. Najbližšie sa Slovan predstaví v piatok 30. novembra o 13.00 h SEČ na ľade Sibiru Novosibirsk. V tabuľke Západnej konferencie majú "belasí" z 29 zápasov 44 bodov a patrí im piate miesto.

Úvodnú šancu duelu mal v 6. min vo vlastnom oslabení Bližňák, ale po prihrávke od Bartoviča mieril nad bránku Amuru. Vzápätí mal výhodu presilovky aj Slovan, no výraznejšie neohrozil súperovho brankára. V 15. min nepochodil pred Konrádom fínsky útočník Lindgren.

Záver úvodnej časti poznačilo vylúčenie Tabačeka. Skóre stretnutia otvoril v 23. min Juňkov, ktorý za brankára Slovana poslal puk po nepresnom pokuse Šitikova. Konrád o päť minút neskôr uspel po strelách Stepanova aj Lindgrena, na druhej strane nepochodili Bartovič s L. Hudáčkom.

Pred druhou sirénou mohol vyrovnať Bližňák, ale nezachytil dobrú prihrávku Hudáčka pred bránku. V 46. min nebezpečne pálil Petružálek, ale druhý gól domácich pridal až v 51. min Lugin po samostatnej akcii. Slovan sa v závere nedostal k hre bez brankára. Gólovú bodku za duelom dal 72 sekúnd pred koncom Janne Lahti, ktorý za Konráda pretlačil strelu krajana Hytönena. 

Výsledok - streda: 
Amur Chabarovsk - Slovan Bratislava 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 23. Juňkov (Šitikov), 51. Lugin (V. Loginov), 59. Lahti (Hytönen, Gusev) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Gusev, Kadyrov - Parfionov, Sysujev, 7100 divákov 

Zostavy:
Chabarovsk: Murygin - Osipov, Ožiganov, V. Loginov, A. Loginov, Jaakola, Tulupov - Petružálek, Lindgren, Tarasov - Lahti, Hytönen, Gusev - Šitikov, Korotkov, Juňkov - Stepanov, Fisenko, Lugin 
Slovan: Konrád - Ľ. Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Sersen, J. Tabaček - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Lipiansky, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - M. Daňo, A. Šťastný, M. Bakoš - Kudrna, T. Mikúš

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok