Extraliga - Zvolen - Nitra 2:1

SITA
28.10.2011 20:16

HKm Zvolen - HK Nitra 2:1 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 1:0) Góly: 20. L. Jurík (J. Mucha), rozhodujúci sam. nájazd: Marek Slovák - 8. T. Chrenko (Podstavek, S. Saliji)

Extraliga - Zvolen - Nitra 2:1

Vylúčení: 4:9 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kubuš - Snášel, Robenský , 1802 divákov

Zostavy:
Zvolen: Škrečko - J. Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Bronilla, P. Hraško, Ťavoda, Šiška - Leskovjanský, L. Jurík, V. Baláž - Marek Slovák, Šachrajčuk, Brabenec - M. Čurilla, M. Jurík, Škvaridlo - Otčenáš, Puliš, Zuzin
Nitra: Penker - Arvay, M. Hruška, Rais, Ďurák, M. Bača, J. Polák, Trávniček - Fojtík, M. Štefanka, P. Barinka - S. Saliji, T. Chrenko, Podstavek - M. Mašlonka, T. Hrnka, G. Saliji - L. Klíma, Uhnák, Kluka

Zvolenčania začali proti Nitre aktívne, Penkera zamestnal najmä Otčenáš, ale recept naňho nenašiel. Domáci dobre odohrali aj presilovku, ale hneď po jej skončení pykali. Krátke zaváhanie obrany využil po prihrávke Podstaveka v kruhu na pravej strane Chrenko, presadil sa v minisúboji, nakorčuľoval si viac k stredu a prekonal Škrečka - 0:1. Zvolen mal potom k dispozícii ďalšiu početnú výhodu, v nej sa nepresadili L. Jurík, Slovák a Ďaloga. Scenár sa mohol zopakovať, pretože po skončení druhej zvolenskej početnej výhody sa ocitol sám pred Fojtíkom, ale puk namieril iba do gólmana HKM. Domáci nepoľavili v aktivite, v prvej tretine mali viac príležitostí, ale presadili sa až 50 sekúnd pred klaksónom v presilovke štyroch proti trom, keď Lukáš Jurík mieril presne z pravej strany - 1:1.

V druhej tretine zažili diváci málo vzruchu. Hral sa síce rýchly hokej, ale pribudlo nepresností. V 23. min nezaskočil Penkera zblízka nečakanou strelou Baláž, Zvolenčanov mohli mrzieť najmä nevyužité presilovky, keď Nitrania hrali dovedna 64 sekúnd s troma korčuliarmi a záverečné štyri minúty prakticky neboli na ľade v plnom počte. Najväčšiu šancu mal L. Jurík z dorážky, ale pri ľavej žrdi mu ju zmaril vychytal výborný brankár hostí Penker.

Tretia tretina patrila Nitranom, hoci hneď na jej začiatku v presilovke nebezpečne tečoval puk po strele L. Juríka Leskovjanský. Potom prišli veľké príležitostí útočníka hostí Fojtíka, ktorý sa najprv z ľavej strany rútil na Škrečka, ale tvrdou strelou ho neprekonal. V druhej šanci - po prihrávke od Štefanku - sa ocitol sám pred bránkou, neposlal však puk už za už v podstate bezmocného Škrečka. Do tretice naňho nenašiel recept v presilovke v 54. min a o minútu neskôr ho neprekonal ani strelou z ľavého kruhu. Domáci v tejto záverečnej dvadsaťminútovke pohrozili iba v presilovej hre: v 51. min sa zblízka nepresadili Brabenec a Šachrajčuk. V závere riadneho hracieho času nevyužili "tutovky" ani Podstavek, Barinka, Štefanka a S. Saliji.

V predĺžení mohla rozhodnúť Nitra, keď Reis pálil z medzikružia, ale Juraško sa hodil do strely, a potom premrhal veľkú šancu pri ľavej žrdi Škrečkovej bránky Podstavek, keď nezdvihol puk ponad betón. V 64. min zaujala pekná individuálna akcia Slováka, ktorý sa preštrikoval cez troch Nitranov, ale pred Penkerom pohorel. Vynahradil si to v samostatných nájazdoch, v ktorých rozhodol.

Hlasy:

Vladimír Klinga (asistent trénera Zvolena): "Nitra v dnešnom zápase potvrdila vzostupnú formu. Počas celého stretnutia mala veľmi dobrý pohyb a veľmi dobre bránila. Nechali sme hosťom veľa priestoru, nevedeli sme sa skonsolidovať, nehrali sme kompaktne. Mali sme veľmi veľa presilových hier, ktoré nám však boli viac na škodu, ako na úžitok. Sme radi, že sme dnes zvíťazili, bol to zápas Lukáša Škrečka. Šťastie sa priklonilo na našu stranu."

Ján Jaško (tréner Nitry): "Jednoznačne sme stratili dva body, pretože v celom priebehu zápasu sme boli vyrovnaným súperom. Naša nedisciplinovanosť hlavne v druhej tretine, v ktorej sme mali veľa zbytočne vylúčených hráčov, nás stála lepší výsledok. V rovnovážnom stave piati proti piatim sme mali niekoľko vyložených šancí, predovšetkým v tretej tretine. Mohli sme rozhodnúť o našom víťazstve a tešiť sa. Nestalo sa a domáci napokon uspeli v samostatných nájazdoch."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok