Weiss podpísal s Kajratom trojročnú zmluvu

SITA, TA3
28.11.2012 08:24

Bývalý kouč slovenskej reprezentácie Vladimír Weiss st. sa už stal aj oficiálne trénerom futbalistov FK Kajrat Almaty, s vedením klubu podpísal trojročnú zmluvu. Slávnostne ju spečatil počas víkendu v sídle spoločnosti KazRosGaz, ktorá je hlavným akcionárom klubu.

Weiss podpísal s Kajratom trojročnú zmluvu
SITA

"Ďakujem vedeniu klubu, že mi dalo trojročný kontrakt. Hovorí to o tom, že mi dôverujú. Teraz môžem pokojne naplánovať svoju prácu. Chcem zvýšiť úroveň hry mužstva. Nečaká ma ľahká práca, ale viem, do čoho idem," povedal po podpise zmluvy Vladimír Weiss st. Informáciu priniesol klubový web Kajratu.

Bývalý tréner Slovenska je momentálne už doma v Bratislave a do Kazachstanu by sa mal vrátiť začiatkom budúceho týždňa. Od 6. decembra ho čaká sústredenie, najskôr bude hráčov spoznávať na tréningovej základni klubu. Potom od 9. decembra vycestuje tím do Turecka. Oficiálne zatiaľ Weiss nemá asistenta.

"Zo Slovenska si zoberiem jedného blízkeho spolupracovníka. Robil so mnou pri reprezentácii i v Slovane. Má za sebou aj prácu pri mládežníckych tímoch. Ďalší členovia realizačného tímu budú domáci," dodal na klubovom webe Weiss. Štyridsaťosemročný odborník naposledy na klubovej úrovni viedol mužstvo Slovana Bratislava.

Kazašský majster z rokov 1992 a 2004 Kajrat skončil v najvyššej domácej súťaži 2012 (systém jar - jeseň) na 10. mieste v 14-člennej tabuľke. Dosiahol bilanciu 7-8-11 a mal skóre 23:34. Kajrat je aj 5-násobným držiteľom domáceho pohára (1992, 1996, 1999, 2001, 2003).

Na začiatku roka 2009 ohlásil bankrot a presunuli ho do II. ligy. V novembri sa stal jej šampiónom a vrátil sa medzi elitu, odvtedy bol na 10., 11. a spomenutej 10. pozícii v konečnom hodnotení. "Žlto-modrí" hrávajú na štadióne s kapacitou 23 804 divákov, ktorý je zároveň sídlom reprezentácie. Trénerom bol dosiaľ Španiel José Pérez Serer.

Vladimír Weiss st. v minulosti viedol z pozície hlavného kouča aj Artmediu Petržalka a ruský klub Saturn Moskovská oblasť. S Petržalkou sa prebojoval v roku 2005 do skupinovej fázy Ligy majstrov. Národný A-tím priviedol na majstrovstvá sveta 2010 do Juhoafrickej republiky, kde postúpil zo základnej skupiny a napokon stroskotal so svojimi zverencami v osemfinále na neskoršom finalistovi Holandsku.

Weiss sedel na lavičke Slovana do 3. kola Corgoň ligy 2012/2013, odstúpil 29. júla. Kajrat sa v lete 2005 stretol s Artmediou, ktorú vtedy viedol práve Weiss. V 1. predkole Ligy majstrov zvíťazil na svojom trávniku 2:0, v Senci prehral 1:4 po predĺžení. Vypadol vinou gólu Pavla Staňa v nadstavenom čase.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok