Strana SaS sa nepokúša o povalenie vlády, výroky Matoviča nebudem komentovať, uviedol Sulík

TA3
16.1.2022 12:20

Vláda sa po sviatkoch činí. Zmenila protipandemické opatrenia, schválila obrannú zmluvu s USA a nečakane aj súdnu mapu, s ktorou však nie sú spokojní všetci koaliční partneri. A opozícia? Tá zvoláva mimoriadne rokovanie parlamentu k zmluve, ktorú sama započala.

K výrokom Matoviča sa vyjadrovať nechcel

Richard Sulík uviedol v relácií V politike, že už vyše roka nekomentuje výroky ministra financií Igora Matoviča a nebude sa vyjadrovať k jeho "urážkam" a "osočovaniu". "Strana SaS sa pričinila na vzniku vlády," povedal Sulík s tým, že sa nepokúša o žiadne "povalenie" vlády. 

"Daňovo-odvodové zaťaženie na Slovensku rastie," povedal Sulík. Minister hospodárstva potvrdil, že budú (strana SaS) trvať na zavedení daňovej brzdy. Matovičové výroky považuje za "klamstvá". V súvislosti s obvinením Norberta Bödöra povedal, že je oprávnené držať ho vo väzbe, treba si podľa neho počkať na výsledky. 

Žilinka sa zúčastnil na oslavách ruskej prokuratúry. Sulík si nemyslí, že spravil niečo zakázané, ale na jeho mieste by tam určite nešiel. Išiel tam ako jediný prokurátor z krajín EÚ. "Je to taká Dankovčina, ja by som to nerobil," uviedol minister hospodárstva. 

Sulík tvrdí, že už trikrát predložili (strana SaS) zákon o odškodňovaní pre podnikateľov v súvislosti s pandémiou, ale podľa jeho slov to Igor Matovič vždy zablokoval. 

Sulík chce otvorenie podnikov v "plnom režime". Ďalším segmentom, ktorý si zaslúži vyššie odškodné, je podľa ministra hazard, keďže prevádzkovatelia platia vysokú daň a boli počas pandémie dlhšie zatvorení. 

Opozícia nesúhlasí s podpisom obrannej dohody s USA, chce otvoriť mimoriadnu schôdzu. Predseda potvrdil, že strana SaS to nepodporí.

SaS bude vetovať prípadný návrh na zatvorenie škôl

Igor Matovič kritizuje otvorenie škôl. Sulík reagoval, že "školy sú otvorené, je to vybavená vec. K Igorovi sa vyjadrovať nebudem." Ak by navrhli ďalšie plošné zatvorenie škôl, tak strana SaS to bude vetovať. 

Povedal, že ak konzílium odborníkov nebude doplnené o sociológov, ekonómov a iných odborníkov, tak pre neho ich vyjadrenia nebudú relevantné. Očkovacie bonusy z dielne ministerstva financií sú podľa jeho slov "vyhodené peniaze". Sulík tvrdil, že tempo očkovania sa zvyšovalo aj pred bonusom. Povedal, že sa nezúčastní na debatách o referende k predčasným voľbám.

Celú reláciu V politike si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok