Coutinho s gólovým debutom v drese Aston Villy. United prišli o dvojgólový náskok v posledných minútach

TA3 TASR
15.1.2022 21:19

Futbalisti Manchestru City zvíťazili v sobotňajšom domácom šlágri 22. kola Premier League nad FC Chelsea 1:0 a upevnili si prvé miesto v tabuľke. Vďaka dvanástemu ligovému triumfu za sebou zvýšili náskok pred londýnskym súperom už na 13 bodov. Tretí je FC Liverpool so 14-bodovým mankom na lídra, odohral však o dva zápasy menej.

Coutinho s gólovým debutom v drese Aston Villy. United prišli o dvojgólový náskok v posledných minútach
TASR/AP

V prvom polčase sa hostia zamerali na defenzívu a ani raz neohrozili bránku súpera. "Citizens" mali hernú prevahu, do gólu ju však dokázali pretaviť až po zmene strán. 

Kevin De Bruyne sa v 70. minúte za polovicou ihriska zmocnil lopty, postupoval na bránku a napokon vyslal spoza šestnástky strelu, na ktorú bol Kepa Arrizabalaga krátky. Zverenci Pepa Guardiolu v závere súpera do ničoho nepustili a sú opäť o krok bližšie k obhajobe titulu.

Vzájomný mikrosúboj dvoch slovenských reprezentantov nemal víťaza. Newcastle v bránke s Martinom Dúbravkom remizovalo 1:1 s Watfordom, za ktorý odohral celý duel stredopoliar Juraj Kucka.

Manchester United viedol vďaka presným zásahom Bruna Fernandesa na trávniku Aston Villy 2:0, o náskok však prišiel a napokon iba remizoval 2:2. V 82. minúte sa o vyrovnanie postaral Brazílčan Coutinho, ktorý prišiel do tímu Stevena Gerrarda len pred pár dňami z FC Barcelona. V zostave United chýbal zranený portugalský útočník Cristiano Ronaldo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok