Pre referendum chcú meniť ústavu. Heger sa obáva, že to populisti neskôr zneužijú

TA3 TASR
15.1.2022 13:06

Premiér Eduard Heger upozorňuje na riziká pri doplnení ústavy o možnosť skrátiť volebné obdobie národnej rady aj referendom. Obáva sa častého opakovania volieb a zneužívania tejto možnosti populistami. Skonštatoval to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

Poukázal na to, že v období krátko po voľbách vlády nastavujú svoje ďalšie fungovanie či plány a krátko pred voľbami zas prebieha kampaň. Aj vzhľadom na to by podľa neho nedokázali jednotlivé vlády nič poriadne urobiť.

V súvislosti s predložením návrhu na zmenu ústavy do parlamentu zo strany koaličného poslanca Miloša Svrčeka uviedol, že predkladanie návrhov bez súhlasu koaličnej rady naštrbuje vzťahy medzi partnermi. "V koalícii máme pravidlo, myslím si, že je dobré, že sa vždy dohodneme na tom, kto čo podá do parlamentu. Aj v minulosti boli návrhy, ktoré to nerešpektovali a spôsobuje to vždy naštrbenie vzťahov. Aj tento krok poslanca je tým istým krokom," povedal.

Čo sa týka obsahu zmien, podčiarkol potrebu kvalitnej a odbornej diskusie. Naďalej nevidí dôvod na to, aby sa hnutie OĽANO zúčastnilo na okrúhlom stole, ktorý v súvislosti s referendom o predčasných voľbách zvolal predseda parlamentu Boris Kollár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok