Murray narazí vo finále turnaja ATP v Sydney na Karaceva, v semifinále zdolal Američana Opelku

TA3
14.1.2022 22:43

Britský tenista Andy Murray sa po druhý raz od marca 2017 predstaví vo finále dvojhry na turnaji ATP 250 v Sydney. V semifinále zdolal štvrtého nasadeného Američana Reillyho Opelku.

Murray v roku 2019 oznámil, že pre zdravotné problémy bude musieť pravdepodobne ukončiť kariéru. Tenisu sa vzdať nechcel, a tak sa rozhodol bojovať ďalej. A začína sa mu to postupne vyplácať. V Sydney dokázal zvíťaziť nad štyrmi súpermi. 

V semifinálovom súboji s Američanom Opelkom zaznamenal 16 es a ani raz neprišiel o podanie. V dramatickom skoro 2 a pol hodinovom súboji bol napokon úspešnejší Murray, ktorý zvíťazil 6:7 (6), 6:4 a 6:4. Trojnásobný grandslamový šampión postúpil do svojho 69. finále v kariére, kde si zmeria sily s najvyššie nasadeným Rusom Karacevom.

Ten si v semifinále poradil po viac ako troch hodinách s britom Evansom. Karacev mohol stretnutie ukončiť v druhom sete, ale v tajbrejku nepremenil 3 mečbaly a prehral ho 13:15. Evans tak vyrovnal, no v rozhodujúcom sete bol úspešnejší Karacev, ktorý vyhral na sety 6-3 6-7 6-3. Dvadsiaty hráč sveta sa vo finále ATP predstaví už štvrtýkrát.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok