Hokejisti HC Slovan Bratislava deklasovali Liptákov a poistili si čelo tabuľky

TA3 TASR
14.1.2022 22:13

Hokejisti HC Slovan Bratislava zvíťazili v piatkovom zápase 29. kola Tipos extraligy na ľade posledného MHk 32 Liptovský Mikuláš jednoznačne 7:1 a poistili si postavenie na čele tabuľky.

Favorit duelu sa expresne ujal vedenia, keď už v 2. minúte Gašpar vypichol puk protihráčovi, zmocnil sa ho Sukeľ a pohotovou strelou k ľavej žrdi otvoril skóre. Prvú tretinu poznačil tvrdý zákrok na Šoteka, po následnej bitke dostali domáci Varttinen aj hosťujúci Belluš osobné tresty. Liptovský Mikuláš mohol vyrovnať v 11. minúte, ale dorážku Obdržálka zneškodnil Windsor v bránke Slovana.

Domáci za nevyužitú šancu pykali na začiatku druhého dejstva a hneď dvakrát. V 22. minúte v presilovke po strele Bretona dorazil Kytnár puk pomedzi Ivannikova a len o niekoľko desiatok sekúnd neskôr sa domáci brankár dopustil veľkej chyby, po strele Gašpara mu puk vypadol z lapačky a zvýšil už na rozdiel troch gólov. Mikulášania skórovali krátko pred druhým klaksónom, na 1:3 znížil Jurík, ktorému spoza bránky šikovne prihral Walega.

Bola to však jediná gólová radosť Liptákov v zápase, zato v tretej tretine inkasovali až štyrikrát. V 42. minúte Rapuzzi tečoval strelu MacKenzieho od modrej čiary. O šesť minút neskôr ten istý hráč využil presilovú hru. Opäť sa presadil úspešným tečom a aj tentoraz po nahodení MacKenzieho. Svoju ďalšiu príležitosť nevyužil Obdržálek. V 53. minúte Ivannikova v domácej bránke vystriedal Kozel, ale ani on si neudržal čisté konto. v závere vysoký triumf lídra tabuľky ešte zvýraznili Haščák a Harris.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok