Mladí a úspešní slovenskí speváci Kellner a Zámečníková hviezdia vo svetových operách

TA3/kk
14.1.2022 18:22

Mladý slovenský bas - Peter Kellner debutoval v prestížnej newyorskej Metropolitnej opere v slávnom Pucciniho diele Bohéma. Kellner už niekoľko sezón pôsobí v súbore Viedenskej štátnej opery. Aktuálna produkcia Bohémy vznikla v réžii legendárneho Franca Zefirelliho a túto sezónu oslavuje 40 rokov od uvedenia.

Mladí a úspešní slovenskí speváci Kellner a Zámečníková hviezdia vo svetových operách
FB Peter Kellner

Peter Kellner debutoval v postave filozofa Collina. Jeho výkon si vsimol aj prestížny americký denník The New York Times, ktorý napísal: "Bas Peter Kellner, ktorý debutoval v MET ako Colline, zaspieval plnokrvnú áriu “ Vecchia zimarra” triezvo, bez naťahovania."

Rovnaká produkcia, Zefirelliho réžia Bohémy sa začiatkom roka hrala aj vo Viedenskej štátnej opere. V role Musetty tam debutovala spevácka kolegyňa Petra Kellnera sopranistka Slávka Zámečníková, tiež členka súboru Viedenskej štátnej opery. Mladí a úspešní slovenskí speváci tak debutovali naraz v rovnakej produkcii na dvoch kontinentoch.

Okrem nich v známej opere debutoval v januári aj ďalší Slovák. Juraj Kuchar bol pred dvadsiatimi rokmi sólistom Bratislavského chlapčenského zboru. V nedeľu, 16. januára 2022 sa predstavil vo Viedenskej štátnej opere v predstavení "Bohéma", kde si zaspieval sólo - postavu Parpignola.

Taliansky režisér Franco Zeffireli spolupracoval s Metropolitnou operou 35 rokov a vytvoril tam 11 réžií. Jeho Bohéma mala premiéru v decembri 1981. Je za celú históriu Metropolitnej opery najhrávanejším titulom. Má za sebou 520 repríz.

Po covidovej pauze otvorila túto sezónu newyorská opera svoje brány len pre očkovaných návštevníkov. Viedenská opera vyžaduje tri dávky vakcíny a negatívny PCR test.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok