Sadnúť si s opozíciou za okrúhly stôl k referendu nemá význam, vyhlasuje Remišová

TA3 TASR
14.1.2022 15:56

Sadnúť si za okrúhly stôl k téme referenda o predčasných voľbách s ľuďmi, ktorí 12 rokov drancovali Slovensko, nemá význam. Vyhlásila to šéfka Za ľudí a vicepremiérka Veronika Remišová.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

Jej koaličný partner šéf Sme rodina a parlamentu Boris Kollár zvolal okrúhly stôl na utorok 18. januára. "Strana Za ľudí, naopak, urobí všetko pre to, aby táto vládna koalícia dovládla do konca a presadili sme zlepšenia pre ľudí v zdravotníctve, školstve, v boji proti korupcii. Návrat mafiánskych štruktúr a koalícia Smeru, Hlasu a fašistov, ktorá reálne hrozí, by bola pre Slovensko katastrofou," uviedla v stanovisku.

Stretnutie odmieta aj Sulík či Matovič

Okrúhly stôl odmieta i šéf SaS Richard Sulík a predseda OĽANO Igor Matovič. Ešte cez víkend Matovič povedal, že rozprávať sa "so zástupcami mafie o tom, ako umožniť skorší návrat mafie k moci", mu pripadá "úplne mimo misy". 

Šéf Národnej rady Slovenskej republiky avizoval, že pozvánku za okrúhly stôl dostanú predsedovia všetkých relevantných politických strán, ktoré majú zastúpenie v parlamente. Zúčastniť sa na nej plánujú napríklad mimoparlamentné subjekty Hlas-SD i Republika. Na stretnutí sa zúčastní aj ĽSNS, potvrdil to poslanec strany Martin Beluský.

Fico sa rokovania zúčastní

"Ja tam, samozrejme, pôjdem, je mojou povinnosťou ísť na také rokovanie, pretože mi záleží na tom, aby v ústave bolo riešenie politických kríz," reagoval v piatok na tlačovej konferencii šéf Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že ak mu v utorok neschvália program schôdze NR SR, o referende týkajúcej sa zmluvy s USA, začínajú zbierať podpisy pod petičnú akciu. Víta záujem mimoparlamentnej SNS, ktorá je podľa Fica ochotná spolupracovať.

Kollár podľa svojich slov súhlasí, aby mali ľudia možnosť sa v referende vyjadriť, či chcú skrátiť volebné obdobie. Nenašiel však podľa svojich slov podporu koaličných partnerov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok