Bödör strávil noc v policajnej cele. Obhajoba hovorí o nezákonnom postupe a pomste

TA3 TASR
14.1.2022 12:32

Norbert Bödör strávil noc v policajnej cele. Po prepustení z väzby ho zadržali opäť. Či bude prokurátor pre oligarchu blízkeho Smeru žiadať väzbu, špeciálna prokuratúra zatiaľ komentovať nechce.

Ako informovala Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru, zadržaný bol v súvislosti s kauzou Valčeky. "Po jeho zadržaní vyšetrovateľ vykonal všetky potrebné úkony a po ich vyhodnotení rozhodne o ďalšom postupe," spresnila Dobiášová s tým, že priebeh vyšetrovania kauzy je plynulý. Kauza Valčeky sa podľa medializovaných informácií týka ekonomickej trestnej činnosti v súvislosti s fiktívnymi dodávkami ocele.

Norbert Bödör skončil za mrežami v júli 2020 pre kauzu Dobytkár. Po decembrovom verdikte Ústavného súdu SR, podľa ktorého boli porušené jeho práva, ho vo štvrtok prepustil Najvyšší súd SR na slobodu. Tú si ale dlho neužil, po pár hodinách ho polícia opäť zadržala a predviedla na výsluch.

Podľa vyšetrovateľky je v hre opäť aj väzba pre Bödöra, aby nemohol ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti. Či prokurátor takýto návrh podá, zatiaľ povedať nechce. Koncom februára by sa mal Norbert Bödör postaviť pred súd v kauze Dobytkár, ktorá je o megakorupcii na Pôdohospodárskej platobnej agentúre. Prokurátor naňho podal obžalobu aj v kauze Očistec, kde ho viní, že bol hlavou policajnej mafiánskej skupiny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok