Dráma pred nemocnicou v Drážďanoch. Do antivaxerov sa pustili študenti bielej medicíny, zasahovala polícia

TA3 TASR
14.1.2022 10:28

Nemecká polícia začala konania o správnom delikte voči 22 ľuďom, ktorí chceli vo štvrtok na fakultnej klinike v Drážďanoch zabrániť protestnému zhromaždeniu proti opatreniam súvisiacim s koronavírusom.

nemecko_policia_2.jpg
TA3

Informovala o tom v piatok agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie policajné zdroje. Vo štvrtok vo večerných hodinách sa študenti medicíny v bielych plášťoch postavili pred budovu drážďanskej nemocnice. Na jednom z ich transparentov bolo napísané "Očkovanie namiesto nadávok".

Vo viacerých skupinách na sociálnej sieti Telegram predtým kolovali výzvy na "prechádzku" v blízkosti nemocnice, píše DPA. Polícia podľa vlastných vyjadrení rozpustila aj jeden väčší pochod, kým neskôr sa po Drážďanoch pohybovalo viacero skupín.

Na sociálnych sieťach sa objavila kritika v súvislosti s tým, že policajti spísali aj osobné údaje protidemonštrantov. Vo štvrtok bola totiž účasť na verejných podujatiach obmedzená na desať osôb; od piatka je bez ohľadu na incidenciu alebo úroveň zaťaženia nemocníc povolených 200 účastníkov, pripomína DPA.

"Nezávisle od politickej motivácie je polícia viazaná právom a zákonom," uviedol v súvislosti s kritikou jeden z policajných hovorcov. Ako dodal, úlohou polície bolo dohliadať na dodržiavanie platných protipandemických opatrení. Nemecko v stredu zaznamenalo rekordný denný počet vyše 80-tisíc nových prípadov nákazy koronavírusom a 384 obetí ochorenia Covid-19.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok