POČASIE: Miestami bude veterno. Najvyššia denná teplota do 9 stupňov

TA3 SHMÚ
14.1.2022 06:43

Jasno až polojasno, lokálne hmla alebo nízka oblačnosť. Ojedinele slabé zrážky a poľadovica. Miestami veterno. Denná teplota od -3 st. na Zemplíne do 9 st. na juhozápade. Slabý, na západe a severe postupne až silný nárazovitý vietor, na horách silná víchrica.

Situácia

Medzi rozsiahlou tlakovou nížou nad severovýchodnou a tlakovou výšou nad juhozápadnou časťou Európy k nám od severozápadu prúdi teplý vzduch. K večeru postúpi od severu nad slovensko-poľské pohraničie studený front.

Predpoveď počasia

Jasno až polojasno. Miestami zamračené nízkou oblačnosťou alebo hmla. Neskôr od severu ďalšie pribúdanie oblačnosti. Na severe a východe miestami dážď alebo mrholenie, k večeru aj sneženie. Inde zrážky len výnimočne. Ojedinele poľadovica. Lokálne veterno. Najvyššia denná teplota 3 až 9, na Gemeri, v Above, na Zemplíne a ojedinele aj v Žilinskom kraji -3 až 3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 3 st., popoludní ochladzovanie. Slabý, postupne na západe a severe západný až severozápadný vietor 4 až 9, ojedinele okolo 12 a v nárazoch okolo 19 m/s (10 až 30, 45, nárazy 70 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: do 2 mm/ do 1 cm snehu

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok