Matovič opäť predĺžil termín pre seniorov, ktorí chcú získať odmenu za očkovanie

TA3
13.1.2022 15:53

Ministerstvo financií pristúpilo k poslednému predĺženiu termínu pre ľudí, ktorí chcú získať odmenu za očkovanie. Minister financií Igor Matovič oznámil, že ľudia, ktorí sa očkovať chcú, majú čas to urobiť bez registrácie do 31. 1. 2022. "Je to posledný termín, ktorým predlžujeme termín na očkovanie," vysvetlil Matovič. Dôvodom sú podľa neho technické problémy, ktoré súvisia s očkovacou čakárňou.

Matovič
TASR/Pavol Zachar

"Vláda na včerajšom rokovaní prijala nariadenie, ktorým urobila posledné predĺženie termínu. Tentokrát sa nepredlžovali všetky termíny, ale posledný jeden termín," povedal Matovič. Ľudia, ktorí sa ešte očkovať chcú, a čakajú na pridelenie termínu, môžu ísť na očkovanie aj bez daného termínu do 31. januára. "Ak ľudia prídu aj bez registrácie na očkovanie, tak sa to počíta," povedal.  Zvyšné termíny sa nemenia. Posledný predĺžený termín MF predĺžilo z technických dôvodov stavu čakárne na očkovanie ľudí 60 plus.

Ako priblížil Matovič, na termín očkovania stále čaká niekoľko tisícok dôchodcov. V čakárni má aktuálne pridelený termín 29 849 ľudí nad 60 rokov, na termín čaká 6914 seniorov a denne z nich stihnú zaočkovať 5869, informoval minister.

"260-tisíc zaočkovaných seniorov je viac, ako hovoril prieskum agentúry Focus, čiže relevantnej agentúry. Ak toto niekto považuje za dôkaz nefungovania očkovacej prémie, tak je hlupák," vyhlásil Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok