Prezenčné vyučovanie v základnej škole vo Veľkom Krtíši prerušili. Učiteľka bola pozitívne testovaná

TA3 TASR
13.1.2022 15:12

Prezenčné vyučovanie v jednej zo základných škôl vo Veľkom Krtíši pre šírenie nového koronavírusu prerušili.

Zoznam zatvorených škôl narastá. Pre zlú situáciu sa pridali ďalšie okresy
TASR/Roman Hanc

Potvrdila hygienička Slávka Ďurišová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Veľkom Krtíši. Ako dodala, žiaci sa budú učiť z domu do 14. januára. „Pokračovanie v prezenčnej výučbe od 17. januára je možné len na základe predloženia negatívneho výsledku PCR alebo antigénového testu zamestnanca zamestnávateľovi,“ spomenula.

Podľa hygieničky Regionálny úrad verejného zdravotníctva poslal v utorok do karantény štvrtákov jednej triedy tejto základnej školy. Dôvodom bolo ochorenie Covid-19, ktoré mala ich triedna učiteľka. V ten istý deň však zistili ďalšie prípady tohto ochorenia, ktoré mali aj iní zamestnanci školy. Všetkých 11 prípadov tak skončilo v karanténe. 

Na základe tejto skutočnosti sme nariadili základnej škole preventívne opatrenie na predchádzanie vzniku a šírenia prenosných ochorení a mimoriadne sme prerušili prezenčné vyučovanie na škole,“ vysvetlila Ďurišová.

Pripomenula tiež, že vo štvrtok im nahlásili zo základnej školy v obci Nenince v okrese Veľký Krtíš štyri potvrdené prípady ochorenia Covid-19 u žiakov základnej školy. 

„Riaditeľ tejto školy telefonicky konzultoval ďalší postup s odbornými pracovníkmi oddelenia hygieny detí a mládeže Regionálneho úradu verejnégo zdravotníctva so sídlom vo Veľkom Krtíši,“ podotkla s tým, že škola bude postupovať v zmysle platného školského semaforu, ktorý vydalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok