Britskí slobodomurári sa na Vianoce otvárajú verejnosti

TASR
27.11.2012 09:24

Britskí slobodomurári ponúkli širokej verejnosti vianočný darčekový balík: prípadní záujemcovia môžu prostredníctvom neho získať až ročné členstvo v tejto organizácii, ktorú tradične obklopuje aura neprístupnosti a tajomstva. Informoval o tom v pondelok denník Daily Telegraph.

Britskí slobodomurári sa na Vianoce otvárajú verejnosti
TA3

Mimoriadny vianočný balík ponúkla verejnosti britská federácia slobodomurárov, ktorá umožňuje členstvo mužom i ženám. Balík v cene 80 libier (99 eur) zahŕňa prehliadku priestorov miestnej slobodomurárskej lóže a pozvanie na stretnutie s jej členmi.

Údajne bezprecedentná ponuka platná len do konca roku zahŕňa aj možnosť ročného členstva v miestnej lóži, k čomu však môže dôjsť až po predchádzajúcom rozhovore s držiteľom balíka.

V prípade, že bude záujemca odmietnutý, alebo že sám po zoznámení s lóžou stratí záujem o členstvo, federácia mu plne nahradí sumu, ktorú za balík zaplatil.

Slobodomurári dúfajú, že "bezprecedentná" ponuka prispeje k šíreniu pozitívneho obrazu o ich organizácií, ako aj k získaniu nových členov z radov širšej verejnosti. Podľa federácie je ponúknutý členský balík ideálnym vianočným darčekom, ktorý môže prispieť k duchovnému obohateniu a k zmene života obdarovaných, uviedol Daily Telegraph.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok