Senzácia sa nekoná. Ústavný súd protipandemické opatrenia nezrušil, upozorňuje ministerstvo

TA3
11.1.2022 11:02

Sociálnymi sieťami sa vo veľkom šíri dezinterpretácia staršieho rozhodnutia Ústavného súdu z decembra minulého roka, ktoré sa týka opatrení na spomalenie šírenia koronavírusu. Upozorňuje na to Ministerstvo zdravotníctva SR.

Rezort na Facebooku reaguje na chybné informácie, ktoré sa objavili v súvislosti s rozhodnutím Ústavného súdu SR o pandemických opatreniach. Súd "vo svojom rozhodnutí označil za protiústavné iba špecifické časti zákona o ochrane verejného zdravia. Niektoré z chýb, ktoré vytkol Ústavný súd, boli už napravené novelou zákona," spresnilo ministerstvo.

Ministerstvo zdravotníctva zdôrazňuje, že rúška, karantény, covid pasy aj režim OTP a OP zostávajú v platnosti "a žiadna senzácia sa nekoná". Súd teda opatrenia nijakým spôsobom "nezrušil".

"Už 8. decembra 2021 o tomto rozhodnutí Ústavného súdu informovali klasické médiá, pričom tieto správy nevzbudili výrazný rozruch," uvádza rezort v statuse. Kritizuje, že o mesiac neskôr sa virálne šíria dezinterpretácie, ktoré odštartovali "blogom na Postoji a pokračovali článkom na portáli Bádateľ". Ministerstvo zdravotníctva zároveň žiada ľudí, aby si dávali pozor na zdroje a kvalitu informácií na internete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok