Udalosťou basketbalovej NBA bol príchod Thompsona, na palubovku sa vrátil po vyše dvoch rokoch

TA3
10.1.2022 23:01

Hlavnou udalosťou nočných súbojov basketbalovej NBA bol návrat Klaya Thompsona. Krídelník Golden State pre zranenie absentoval na zámorských palubovkách vyše dva roky.

Presne 941 dní chýbal Thompson v zostave Warriors. Extra dlhú pauzu si vyžiadalo ťažké zranenie kolena a roztrhnutá achilovka. A návrat to bol ako sa na hviezdu patrí. 

Za necelých 20 minút trafil 3 trojky a dovedna nazbieral 17 bodov a dopomohol domácim k opätovnému návratu na čelo ligy. Bojovníci totiž zdolali Cleveland 96:82 a v tabuľke Západnej konferencie opäť preskočili vedúci Phoenix. 

Obávané duo Worriors “Splash Brothers“ je tak opäť spolu a Steph Curry podporil návrat svojej dvojičky 28 bodmi. Memphis prvýkrát v histórii klubu vyhral 9 zápasov v rade. Rekordné víťazstvo zaznamenal na palubovke Los Angeles Lakers. Hostia uspeli vďaka kolektívnemu výkonu, keď až 6 ich hráčov dosiahlo dvojciferný počet bodov. 

Naopak domácim nepomohol ani výborný výkon Lebrona Jamesa, ktorý zaznamenal 35 bodov 9 doskokov a 7 asistencií. Ďalší strelci Lakers ho totiž tentoraz dostatočne nepodporili a hviezdne trio Anthony, Howard a Westbrook dosiahlo dovedna iba chudobných 20 bodov. Memphis vyhral 127:119 a domácim ukončil štvorzápasovú víťaznú sériu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok