Koaličná rada sa možno prípadom z Miloslavova zaoberať nebude, prednosť chcú dať radšej zákonom

TA3 TASR
10.1.2022 16:10

Vládni predstavitelia majú na pondelkovej koaličnej rade debatovať o návrhoch zákonov na najbližšiu schôdzu parlamentu, ako aj o programe na zasadnutie vlády. Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Boris Kollár ešte minulý týždeň avizoval, že na koaličnej rade chce hovoriť aj o prípade detskej šikany v Miloslavove.

48. schôdza Národnej rady SR
TA3 / David Duducz

Koaliční predstavitelia zatiaľ nevedeli povedať, či bude na programe koaličnej rady aj prípad v Miloslavove. "V tejto chvíli by podľa mňa mala riešiť tento konkrétny prípad najmä polícia a pokiaľ ide o systémové zmeny, vidím to skôr na nadrezrotnú spoluprácu, najmä rezortov sociálnych vecí, zdravotníctva a školstva. Pričom za kľúčové považujem zabezpečenie vyššieho počtu psychológov a psychiatrov, keďže táto oblasť bola dlhodobo zanedbaná," uviedla poslankyňa zo strany Za ľudí Jana Žitňanská.

Na koaličnej rade chce tiež Žitňanská otvoriť tému uvoľnenia opatrení pre kultúru a vakcináciu ľudí, ktorí svoje prvé očkovania absolvovali v zahraničí a teraz majú problém dostať sa k tretej dávke na Slovensku.

Šéf poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš potvrdil, že na koaličnej rade majú riešiť návrhy zákonov, ako aj pozmeňujúce návrhy a program najbližšieho zasadnutia kabinetu.

Kollár chcel na koaličnú radu zavolať ministra vnútra Romana Mikulca, aby priblížil, akým spôsobom sa v krajine zamedzí šikane detí. O incidente sa má rokovať aj na mimoriadnom branno-bezpečnostnom výbore parlamentu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok