Bývalý hokejista a viceprimátor Prešova si vypočul svoj rozsudok za korupciu

TA3 TASR
10.1.2022 14:46

Bývalý hokejista a niekdajší viceprimátor Prešova René Pucher dostal za korupciu podmienečný trojročný trest odňatia slobody.

Samosudca Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici exviceprimátorovi Prešova v pondelok za prijatie úplatku vymeral i peňažný trest vo výške 10-tisíc eur a päťročný zákaz výkonu verejnej funkcie.

Úplatok vo výške 10-tisíc eur

Rozsudok nie je právoplatný. "Výrok rozsudku berieme na vedomie, s výrokom sa nestotožňujeme. Počkáme si na písomné vyhotovenie rozsudku, v závislosti od neho potom podáme odôvodnenie," uviedol právny zástupca Reného Puchera Michal Bezák. Ako dodal, exviceprimátor Prešova prijatie úplatku odmieta. Podľa obžaloby mal René Pucher úplatok vo výške 10-tisíc eur prijať za intervenciu pri rekonštrukcii Základnej školy Májové námestie v Prešove.

Hlavného obžalovaného v kauze prešovských úplatkov Andreja Sabol odsúdil súd na nepodmienečný štvorročný trest odňatia slobody, udelil mu tiež finančný trest vo výške 30-tisíc eur. Právny zástupca Andreja Sabol podal voči rozsudku odvolanie a postup súdu v procese označil za nezákonný. "Máme za to, že skutok sa nestal tak, ako je opísaný v obžalobe a na tom trváme," dodal obhajca.

Obžalovaný je aj bývalý starosta

Medzi obžalovanými v prípade figuruje aj bývalý starosta obce Družstevná pri Hornáde v okrese Košice-okolie Andrej Sabol Špecializovaný trestný súd mu vymeral nepodmienečný trest odňatia slobody na štyri roky i finančný trest vo výške 20-tisíc eur.

V kauze prešovských úplatkov bolo pôvodne obžalovaných 12 osôb obvinených z poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev, machinácie pri verejnom obstarávaní a korupčných deliktov. V celej kauze malo ísť o viaceré prípady získavania státisícových zákaziek stavebnej firmy, v ktorej mali figurovať obžalovaní. Okrem rekonštrukcie ZŠ v Prešove malo ísť napríklad o výstavbu kanalizácie a čističky odpadových vôd v Družstevnej pri Hornáde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok