Minister dopravy sa búri proti vlastným usmerneniam, kritizuje šéf Úradu pre verejné obstarávanie

TA3
10.1.2022 10:43

Miroslav Hlivák, predseda Úradu pre verejné obstarávanie, vystúpil na tlačovej besede, aby reagoval na výroky ministra dopravy Andreja Doležala. Hlivák hovoril o "cielených útokoch" na jeho úrad. Tie sa majú týkať súťaže k rýchlostnej ceste R2 Šaca - Košické Oľšany.

"Pán minister povedal, že rozhodnutie úradu je, citujem, mimo aplikačnej praxe, je absurdné a je to úradnícka šikana," pripomenul Hlivák s tým, že slová ministra dopravy Andreja Doležala bude konfrontovať s faktami. 

"Nie je pravda, že ide o úradnícku šikanu zo strany úradu, keďže na dôležitosť spojenia alebo jeho ekvivalent, upozorňuje na svojich stránkach samotné ministerstvo dopravy," vyhlásil Hlivák. Minister dopravy nemal podľa neho správne informácie od svojich podriadených. "Búri sa proti vlastným usmerneniam, ktoré sú zverejnené na webe ministerstva, ktoré sám riadi," kritizuje šéf ÚVO.

Podľa Hliváka nie je pravda, že rozhodnutie ÚVO je nezákonné a mimo aplikačnej praxe, práve naopak. "Rozhodnutie je nielen v súlade s rozhodovacou praxou úradu a rady úradu, ako odvolacieho orgánu, ale aj s usmerneniami Európskej komisie, rozhodnutiami krajského súdu a zisteniami európskych audítorov," zhrnul Hlivák.

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal ešte pred Vianocami v livestreame na sociálnej sieti hovoril o odvolaní proti rozhodnutiu Úradu pre verejné obstarávanie o zrušení súťaže na rýchlostnú cestu R2 Košice, Šaca - Košické Oľšany. Poslanci zvolali na utorok k rozhodnutiu ÚVO mimoriadny výbor. Hlivákovi prekáža, že to robia v čase, keď je konanie stále živé. Avizoval, že sa výboru zúčastní. „Verím, že budú prevládať fakty nad emóciami,“ vyhlásil.  

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok