ThyssenKrupp sa zbavuje americkej príťaže, predáva oceliarne

TASR, TA3
26.11.2012 13:50

Podnikanie nemeckého oceliarskeho koncernu v Severnej a Južnej Amerike sa nevydarilo. Jeho divízie v Spojených štátoch a v Brazílii, ktoré tvoria jeho dcéru Steel Americas, sa nemôžu dopracovať k zisku.

ThyssenKrupp sa zbavuje americkej príťaže, predáva oceliarne

Vedenie koncernu sa ich preto podľa dnešnej správy denníka Financial Times Deutschland, o ktorú sa opiera agentúra DPA, rozhodlo predať. Najneskoršie v marci by mali byť známi ich kupci a dohoda o predaji by sa nemala uzavrieť skôr ako v septembri 2013.

Správa oslabila akcie ThyssenKrupp na burze o viac ako 4 %. Experti koncern už od mája vyhodnocuje všetky strategické možnosti predaja divízií. Oceliarne na novom kontinente sa najväčšou mierou podieľajú na celkom dlhu spoločnosti ThyssenKrupp šiestimi miliardami eur. Oceliarne koncernu v USA i v Brazílii bojujú s obrovskými problémami a nemecká centrála ich chce predať už o dve miliardy eur lacnejšie, než pôvodne zamýšľala. Názory na ich cenu sa medzi predajcom a záujemcami značne rozchádzajú. Pôvodne ich mal získať nový záujemca za sedem miliárd eur. Ponuka  však doteraz nie je vyššia ako štyri miliardy eur.
O oceliarne prejavilo záujem šesť záujemcov, brazílsky CSN, americké spoločnosti US Steel  a Nucor, ale aj japonské firmy Nippon Steel a JFE Steel. Posledného záujemcu zdroje neuvádzajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok