NHL: Studenič strelil svoj prvý gól v sezóne, Černák s dvomi asistenciami

TA3 TASR
9.1.2022 07:57

Slovenský hokejista Marián Studenič zaznamenal v noci na nedeľu v zámorskej NHL prvý gól v sezóne. New Jersey Devils však prehrali na ľade Columbusu Blue Jackets 3:4. O triumfe domácich rozhodol svojím druhým gólom v zápase dánsky útočník Oliver Bjorkstrand.

NHL: Studenič strelil svoj prvý gól v sezóne, Černák s dvomi asistenciami
TASR/AP

Studenič sa v 33. minúte po bekhendovej prihrávke od Jespera Boqvista a zákroku Joonasa Korpisala dostal k odrazenému puku. Strelou zblízka následne prekonal fínskeho brankára a vyrovnal na 3:3. Na ľade strávil takmer 10 minút a pripísal si plusový bod rovnako ako Christián Jaroš. Ich spoluhráč Tomáš Tatar odohral 21:56 min a mal mínusový bod.

Hráči Tampy Bay Lightning prehrali na domácom ľade s Bostonom Bruins 2:5. Obhajcom Stanleyho pohára nepomohli ani dve asistencie slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý absolvoval 20:04 min. V drese hostí sa dvakrát strelecky presadili Radek Pastrňák a Brad Marchand. Washington s obrancom Martinom Fehérvárym prehral na ľade Minnesoty Wild 2:3 po nájazdovom rozstele. Fehérváry mal minutáž 17:11 a do štatistík mu pribudla pluska.

Hokejisti Dallasu zvíťazili nad Pittsburghom 3:2, hoci ešte v druhej tretine prehrávali 0:2. Z výhry sa tešil aj slovenský zadák Andrej Sekera, za Stars odohral 12:21 minút, zblokoval dve strely súpera.

Výsledky zápasov NHL

Carolina - Florida 3:4 pp

Colorado - Toronto 5:4 pp

Columbus - New Jersey 4:3 /za hostí Studenič 1+0/

Philadelphia - San Jose 2:3 pp

Tampa Bay - Boston 2:5 /za domácich Černák 0+2/

Minnesota - Washington 3:2 pp a sn

Dallas - Pittsburgh 3:2 

Anaheim - New York Rangers 1:4 

Vegas - Chicago 1:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok