Ministerstvo školstva odporúča učiteľom a žiakom, aby si dopriali čas na adaptáciu

TA3 TASR
8.1.2022 18:58

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR odporúča učiteľom, aby si dopriali spolu so svojimi žiakmi po návrate do škôl v pondelok 10. januára čas na adaptáciu. Uviedla to štátna tajomníčka rezortu školstva Svetlana Síthová na sociálnej sieti.

Ministerstvo školstva 1140 px (SITA/Martin Medňanský)
SITA/Martin Medňanský

Učiteľom rezort školstva odporúča, aby si budovali dôveru a oceňovali pokroky či úspechy aj v neformálnych rozhovoroch. Ministerstvo poznamenalo, že učitelia majú vytvoriť väčšie prestávky medzi skúšaním - písomným aj ústnym. "Overovanie poznatkov skúšaním a písaním písomiek naplánujte ideálne na tretí januárový týždeň. Skúste prehodnotiť metódy overovania nadobudnutých vedomostí," uviedla Síthová.

Návrat do škôl odporúča štátna tajomníčka využiť na adaptáciu a zistenie, čo by žiaci potrebovali v rámci učiva zopakovať, vysvetliť, aby sa cítili istejšie pri skúšaní. Odporúča taktiež využiť aplikačnú pomôcku na podporu duševného zdravia.

Po predĺžených zimných prázdninách sa v pondelok 10. januára opäť začína prezenčné vyučovanie v materských, základných aj stredných školách. Školy sa znovu začínajú riadiť takzvaným školským semaforom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok