Britský premiér Johnson oznámil zmeny pri cestovaní do Anglicka. Opatrenia prehodnotia

TA3 TASR
5.1.2022 19:52

Britský premiér Boris Johnson v stredu oznámil zmeny v pravidlách pri cestovaní do Anglicka. Plne zaočkovaným ľuďom bude stačiť test po príchode.

Premiér Johnson stratil matku. Bola preňho najvyššou autoritou
TASR/AP

Anglicko od piatka 4.00 h miestneho času ruší povinnosť absolvovať test ešte pred príchodom na svoje územie. Informovali o tom agentúra AFP a stanica BBC. Od nedele pasažieri nebudú musieť po príchode nastúpiť do izolácie, ktorá sa končí negatívnym PCR testom, píše BBC. Namiesto toho musia v priebehu dvoch dní absolvovať antigénový test.

Doteraz platné opatrenie podľa Johnsonových slov "mnohých odrádza od cestovania, pretože sa obávajú, že uviaznu v zahraničí a budú mať výrazné nadbytočné výdavky".

Počty v nemocniciach sa zvyšujú

Britský minister doprav Grant Shapps na Twitteri oznámil, že plne zaočkovaným pasažierom bude po príchode stačiť antigénový test. Vláda podľa jeho slov zmiernením opatrení v oblasti testovania "podporuje" bezpečné obnovenie medzinárodného cestovného ruchu.

Premiér počas svojho prejavu v britskom parlamente pripomenul, že počty pacientov s covidom v nemocniciach v krajine sa prudko zvyšujú. "Zažívame najrýchlejší nárast prípadov covidu od začiatku pandémie," povedal a pripomenul, že Británia v utorok hlásila viac ako 218 tisíc nových prípadov.


Opatrenia prehodnotia

"Vláda sa v reakcii na tieto údaje dohodla, že by sme sa mali držať plánu B po obdobie troch týždňov," povedal. Ľudia v Anglicku by podľa premiéra mali aj naďalej pracovať z domu, ak je to možné, mať vo verejnej doprave a na väčšine verejných miest v exteriéri prekryté horné dýchacie cesty a absolvovať test pred návštevou rizikových miest.

Vláda opatrenia opätovne prehodnotí ešte pred ukončením tohto trojtýždňového obdobia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok