Skalica triumfovala v Martine

SITA
25.11.2012 21:53

Martin prehral druhý domáci zápas za sebou.

Skalica triumfovala v Martine

Hokej - Tipsport extraliga - 24. kolo - nedeľa:

MHC Mountfield Martin - HK 36 Skalica 1:5 (0:1, 1:2, 0:2)

Góly: 25. R. Pukalovič ml. (Tupý, Murček) - 1. Pálffy (I. Ďatelinka), 28. Klejna (Bezúch), 40. I. Ďatelinka (Lažo, R. Školiak), 45. Holovič (R. Konečný, Kutálek), 48. Lažo (L. Kozák, Stieler)

Vylúčení: 7:7 na 2 min, navyše: R. Slávik (Martin) 5+DKZ a Bezúch (Skalica) 5+DKZ za udery a zhodenie rukavíc, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jura - Snášel, Smerek, 2000 divákov

Zostavy:

Martin: Šúrek (49. Volentier) - A. Novotný, Zošiak, R. Pukalovič ml.,Tupý, S. Hriňa, A. Beňa, Zukal, M. Danko - J. Markovič, Fadrný, Michal Važan - Murček, M. Hollý, T. Petruška - M. Jonák, M. Horský, Mikušovič - Jozef Kentoš, Dírer, R. Slávik

Skalica: Trenčan - Vyrúbalík, I. Ďatelinka, I. Jankovič, L. Kozák, Barák, Jaborník, M. Srnec, Trška - Pálffy, R. Školiak, Preisinger - Lažo, Stieler, M. Sloboda - Kutálek, Holovič, R. Konečný - Bezúch, Klejna

Krátko po úvodnom vhadzovaní Ďatelinka kolmicou vysunul na modrej čiare číhajúceho Pálffyho a ten už v 38. sekunde blafákom otvoril skóre. Skaličania mali v prvej tretine viac z hry aj preto, lebo hrali tri presilovky, ale bez ďalšieho gólového efektu. Naopak, sami mohli inkasovať v 6. min práve v početnej výhode, Važan však mieril iba do brankára. Trenčan potom v 12. min betónom vytesnil puk pri Markovičovom nájazde, Martin aj vtedy hral v oslabení.
V úvode druhej tretiny sa takmer zopakoval scenár zo začiatku zápasu. Pálffy v 24. min ušiel domácej obrane, ale Šúrek si tentoraz "prečítal" zakončenie. V 25. min hrali "kosačky" presilovku a Pukalovičov projektil prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste - 1:1. Martinčania sa však netešili dlho: v 28. min totiž Klejna popod Šúreka vrátil Skalici vedenie - 1:2. Domáci bojovali, ale v koncovke sa trápili. V 31. min odstúpil pre zranenie kolena hlavný rozhodca Jura, stretnutie potom viedli iba čiaroví arbitri Snášel a Smerek. V 34. min spanikáril pred Trenčanom Hollý, o dve minúty sa nepresadil Petruška a neskôr počas presilovky Martina zneškodnil skalický gólman pokusy Važana aj Markoviča. V závere tejto časti hry hrali Záhoráci presilovku o dvoch hráčov a Ďatelinka ich 58 sekúnd pred druhým klaksónom poslal už do dvojgólového náskoku.
Domácich mohla vrátiť do hry presilovka na začiatku tretej časti. Nestalo sa však - naopak, Holovičova strela švihom v 45. min výrazne naklonila misky váh na stranu Záhorákov, ktorí viedli už 4:1. Keď o tri minúty prestrelil v presilovke Lažo Šúreka, ten kapituloval a na jeho miesto prišiel Volentier. Na skóre sa už nič nezmenilo, Martin prehral druhý domáci zápas za sebou.

Hlasy:

Ján Galamboš (asistent trénera Martina): "Začali sme zle. Dostali sme rýchly gól už v 38. sekunde, keď sme zle striedali. V prvej tretine mala Skalica prevahu aj vďaka trom presilovkám. V druhej časti sme hrali disciplinovanejšie a vyrovnali sme, ale škoda, že sme nepridali druhý gól. Naopak, v závere tejto časti sme v oslabení o dvoch hráčov inkasovali rozhodujúci úder. V tretej tretine sme už nemali dostatok fyzických a ani psychických síl, aby sme so zápasom niečo urobili. Citeľne nám chýbal náš kapitán Michal Beran, ktorého čaká operácia ramena a sezóna sa preňho pravdepodobne skončila."

Martin Pešout (tréner Skalice): "Dali sme rýchly gól, v prvej tretine sme boli lepší ako súper. Za stavu 1:1 mali Martinčania veľa príležitostí a ak by jednu z nich využili, zápas by mohol dopadnúť inak. V čase ich najväčšieho tlaku sme však dali góly a zvyšok sme už zvládli. Nebýva zvykom, aby tréneri chválili rozhodcov, ale po zranení hlavného arbitra Juru jeho asistenti dobre zvládli túto situáciu."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok