Slovan zdolal favorizovaný Jaroslavľ

SITA, TA3
25.11.2012 19:41

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí Kontinentálnej hokejovej ligy na domácom ľade nad favorizovaným Lokomotivom Jaroslavľ 3:2.

Bratislavčania ziskom troch bodov zakončili sériu troch novembrových domácich stretnutí v nadnárodnej súťaži. Najbližšie sa Slovan predstaví v stredu 28. novembra, keď už o 9.00 h SEČ nastúpi v Chabarovsku na ľade najvýchodnejšieho účastníka KHL Amuru.
Slovan podal v nedeľu proti Jaroslavľu obetavý výkon podporený výborným brankárom Jaroslavom Janusom a odplatil súperovi prehru 0:4 z nedávneho vzájomného duelu. Strelecky sa darilo Liborovi Hudáčkovi, ktorý dosiahol dva góly. Bratislavčania si v tabuľke KHL upevnili 5. miesto v Západnej konferencii, na svojom konte majú 44 bodov.

Slovan Bratislava - Lokomotiv Jaroslavľ 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 11. L. Hudáček (Bartovič, Bližňák), 32. Ľ. Višňovský (Štajnoch), 41. L. Hudáček (Vondrka, Bližňák) - 21. Galimov (Anisimov, S. Kronwall), 37. Hagman (S. Kronwall, A. Kaľužnyj)
Vylúčení: 8:7 na 2 min, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Vasiliev, Sergejev - Micheľ, Šichanov (všetci Rus.), 10 055 divákov.

Zostavy:

Slovan: Janus - Ľ. Višňovský, Sigalet, Štajnoch, Švarný, Sersen, J. Tabaček - Bartovič, Bližňák, L. Hudáček - Michel Miklík, Ölvecký, Vondrka - Kukumberg, Kytnár, Dravecký - M. Daňo, A. Šťastný, T. Mikúš - 26. M. Bakoš

Jaroslavľ: Kolesnik - Flood, S. Kronwall, Lepistö, V. Višnevskij, Guskov, Jakovlev, Amirov - Galimov, Anisimov, Plotnikov - Averin, Petrov, Černikov - A. Kaľužnyj, Apalkov, Hagman - Viktor Kozlov, Kartajev, Truňov

Od úvodného vhadzovania sa hra prelievala z jednej strany na druhú. V 3. min putoval na trestnú lavicu Švarný a puk počas presilovky Lokomotivu niekoľkokrát nebezpečne poskakoval pred Janusom. Oba tímy mysleli aj na dôslednú defenzívu, útočiaci hráči nemali veľa času na streľbu. V 10. min sa Šťastný preštrikoval až pred Kolesnika, ale zakončenie už nezvládol. O minútu neskôr Libor Hudáček otvoril skóre strelou zápästím z vrcholu ľavého kruhu pod hornú žŕdku. V 14. min zlikvidoval Janus veľkú šancu Anisimova. Lokomotiv sa do domácich na pár minút zahryzol a vytvoril si veľký tlak.
Jaroslavľ vyrovnal v úvode druhej tretiny: pri presilovke vyrazil Janus puk pred Galimova, obrancovia Slovana už nestačili pokryť krídelníka súpera a ten nemal problém skórovať. Hostia mali možnosť pridať druhý presný zásah pri ďalšej presilovke, obrana domácich tentoraz odolala. Hra mala tempo, oba tímy pred bránkami nebezpečne hrozili. V presilovke Slovana dvakrát tvrdo, ale neúspešne pálil od modrej Višňovský a potom sa zblízka nepresadil Ölvecký. Bratislavčania sa dočkali v dlhej početnej výhode o dvoch hráčov, keď Višňovský z ľavého kruhu prepálil všetko vrátane brankára Kolesnika. Slovan tlačil a Vondrka trafil ľavú žŕdku bránky Jaroslavľa. Udrelo však na opačnej strane - pri hre štyroch na štyroch zabudla v 37. min obrana domácich na Hagmana, ktorý nedal Janusovi žiadnu šancu - 2:2. O minútu neskôr si štadión spomenul skandovaním na Pavla Demitru.
Slovanu vyšiel vstup do tretej tretiny, už po 43 sekundách pri presilovke po výbornej krížnej prihrávke od Vondrku skóroval druhýkrát v tomto zápase Libor Hudáček. Domáci potom pozorne bránili, hostia sa tlačili do zakončenia, Janus však pôsobil istým dojmom a nedovolil súperovi skórovať. Lokomotiv nevyužil ani polminútovú presilovku o dvoch hráčov. V 56. min trafil Bartovič z dobrej pozície z bekhendovej otočky len konštrukciu bránky. V dramatickej koncovke sa Lokomotiv odhodlal k vyše minútovej hre bez brankára, domáci Vondrka ani na dvakrát netrafil prázdnu bránku. Skóre sa už nezmenilo a bratislavskí hráči opäť mohli absolvovať víťazný rituál s vypredanou Slovnaft arénou.

Hlasy:

Rostislav Čada (tréner Slovana): "Bolo to veľmi dobré stretnutie, rýchle, dramatické s množstvom vylúčení, ktoré nás však v úvode i závere zápasu nezlomili. Proti silnému a kvalitnému súperovi sme predviedli kolektívny, disciplinovaný a veľmi dobrý výkon. Darila sa nám hra v oslabení, dali sme dva góly v presilovke, ktoré s kvalitne odvedenou prácou rozhodli o našom víťazstve v domácom prostredí."

Tom Rowe (tréner Jaroslavľa): "V prvej tretine sme pri hre piatich proti piatim dominovali, domácich sme prestrieľali. Bola to naša najlepšia dvadsaťminútovka v zápase. V druhej i tretej časti hry sme urobili viacero chýb a mali sme veľa vylúčení, ktoré nám skomplikovali zápas. Sme sklamaní z výsledku, dostali sme sa do problémov, ktoré sme mali aj na začiatku sezóny. Vtedy sme sa pozviechali a verím, že rovnako to bude aj teraz."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok