Britský premiér čelí ďalšiemu škandálu. Po kontakte s nakazeným vraj nešiel do karantény

TA3 ČTK
4.1.2022 17:19

Britský premiér Boris Johnson má problém aj po Novom roku. Objavili sa totiž informácie, že ešte pred rokom nešiel do karantény po kontakte s nakazeným.

Boris Johnson 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Johnson mal ísť podľa britského denníka Daily Mirror do izolácie po natáčaní novoročného prejavu na konci roku 2020, pretože jeden z kameramanov mal pozitívny test na koronavírus. Nakazený vraj nemal rúško a od premiéra bol vzdialený menej než dva metre. Britský denník to napísal s odvolaním sa na zdroj blízky Downing Street.

Za daných okolností mal podľa vtedajších pravidiel ísť britský premiér do karantény na 10 dní. Jeho hovorca však uviedol, že kontakt nebol tak tesný a netrval ani 15 minút, takže podľa neho sa Johnson izolovať nemusel. Daily Mirror však uvádza, že fotografie na oficiálnom Flickr účte Downing Street nasvedčujú tomu, že kontakt bol dlhší a bližší.

Boris Johnson sa v posledných týždňoch ocitol pod tlakom pre viaceré škandály. Napríklad počas prísnych pandemických opatrení sa malo podľa médií v premiérovom sídle Downing Street konať niekoľko večierkov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok