V Bratislave začne platiť nová parkovacia politika. Pripraviť si treba desiatky až stovky eur

TA3
4.1.2022 12:25

Bratislavčania si priplatia za parkovanie. Už o necelý týždeň začne platiť v niektorých častiach nová parkovacia politika. Tá by sa postupne mala rozšíriť aj do ďalších lokalít hlavného mesta. Pripraviť si treba desiatky až stovky eur.

Nová parkovacia politika hlavného mesta začne platiť od 10 januára, najprv v troch lokalitách - Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Rezidenti si budú musieť zakúpiť ročnú parkovaciu kartu. V prípade, že domácnosť má jedno auto, zaplatí 39 eur, za druhé 150 a za tretie 500 eur. Rovnako budú aj návštevníci v danej zóne za hodinu platiť 50 centov až euro a pol. 

Všetci Bratislavčania s trvalým pobytom kdekoľvek v hlavnom meste sa si môžu kúpiť za desať eur na rok takzvanú bonusovú parkovaciu kartu. Parkovať tak budú môcť v ktorejkoľvek regulovanej zóne dve hodiny denne bez ďalšieho poplatku. Za parkovanie v regulovaných zónach budú platiť aj podnikatelia a vlastníci nehnuteľnosti a to ročne od 500 až po 1500 eur. Zóny, kde bude zavedené regulované parkovanie sa postupne rozšíria aj do iných lokalít v hlavnom meste.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok