Zdravotníci si možno vydýchnu. Situácia sa zlepšuje, pacientov s covidom ubúda

TA3
3.1.2022 18:48

Počet hospitalizovaných pacientov s koronavírusom na Slovensku mierne klesá. V trenčianskej fakultnej nemocnici hovoria o 30-percentnom poklese chorých oproti vrcholu hospitalizácií v decembri. Pozitívne správy prichádzajú aj z považskobystrickej nemocnice.

S úbytkom hospitalizovaných pacientov by mala prísť aj mierna úľava pre unavených zdravotníkov. Problémom však je odliv lekárov a sestier. Napriek tomu v Trenčíne situáciu zvládajú. 

„Z našich reprofilizovaných 132 lôžok máme momentálne obsadených 89. Tam vidíme 30-percentný úbytok. Aj na červenom áre máme momentálne iba päť hospitalizovaných pacientov s ťažkým priebehom a podporou umelej pľúcnej ventilácie,“ vysvetlil riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín Tomáš Janík.

Miernejší pokles pacientov hlásia aj z považskobystrickej nemocnice. Kým bežne mávali aj sto pacientov, teraz ich je niečo vyše sedemdesiat. Ku klesajúcemu trendu prispelo podľa riaditeľa nemocnice aj dostatočné očkovanie.

Len za minulý rok podali vo vakcinologickej ambulancii viac ako 55-tisíc dávok. Napriek tomu, že karty ešte môže zamiešať infekčnejší variant omikron, počet pacientov by sa nemal dramaticky navyšovať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok