Pacientov s Covid-19 v nemocniciach na Zemplíne naďalej ubúda

TA3 TASR
3.1.2022 16:21

Pokračovanie úbytku pacientov hospitalizovaných s ochorením Covid-19 evidujú na prelome rokov takmer všetky nemocnice na Zemplíne. Počet obsadených covidových lôžok v nich medzimesačne klesol o viac ako polovicu, približne z 270 na 121. V regióne je aktuálne k dispozícii i viac ako polovica umelých pľúcnych ventilácií.

Muž odmietol hospitalizáciu, na druhý deň skončil na pľúcnej ventilácii. Na covid oddelení ležia najťažšie prípady, opisuje lekár
TASR/Michal Svítok

Oproti uplynulému týždňu sa situácia najvýraznejšie zlepšila v nemocnici v Trebišove, kde podľa slov PR špecialistky siete nemocníc Svet zdravia Bianky Krejčíovej klesol počet hospitalizovaných na covidových lôžkach zo 40 na 29, pričom podporu UPV už nepotrebujú traja, ale len jeden pacient.

Zo 45 na 39 klesol počet pacientov na covidovom oddelení michalovskej nemocnice, v ktorej sa aktuálne používajú štyri z deviatich dostupných UPV. O piatich sa za sedem dní znížil počet pacientov s ochorením Covid-19 hospitalizovaných v nemocnici v Humennom, pričom UPV tam pomáha dýchať jednému z 11 hospitalizovaných.

V nemocnici vo Vranove nad Topľou je naďalej obsadených 16 covidových lôžok, no kým pred týždňom tam potrebovali podporu UPV traja pacienti, aktuálne si ju nevyžaduje zdravotný stav žiadneho z nich.

"K dnešnému dňu máme 26 pacientov hospitalizovaných s ochorením COVID-19, z nich sú dvaja na UPV," doplnila námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť mestskej Nemocnice Snina Jana Kapáková s tým, že zariadenie zaznamenáva "evidentný pokles" pacientov nakazených novým koronavírusom oproti situácii v októbri a novembri. Obsadenosť covidových lôžok na úroveň pod 40 evidovalo zariadenie až koncom decembra, v pondelok 27. decembra sa tam zdravotníci starali o 33 pacientov s Covid-19.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok