Rodina zažila pred Vianocami tragédiu. V priebehu 12 dní podľahli covidu traja jej členovia

TA3 TASR
3.1.2022 15:50

Tragédia postihla pred vianočnými sviatkami početnú taliansku rodinu Pattiovcov žijúcu v Neuenbürgu v nemeckej spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. V priebehu iba 12 dní zomreli na nákazu novým koronavírusom traja jej členovia - otec, matka a najstarší syn.

sviečka smrť úmrtie spomienka ilu 1140 px (TASR/Michal Svítok)
TASR/Michal Svítok

Informovali o tom v pondelok viaceré nemecké médiá vrátane denníkov Bild a Badische Neueste Nachrichten. Rodina Pattiovcov bývala v jednom dome, odsťahovala sa len najstaršia dcéra, 24-ročná Daisy. Všetko sa začalo koncom novembra, keď mal 30-ročný syn Massilimiano pozitívny výsledok testu na koronvírus. Nebol očkovaný, tak ako celá rodina. Zomrel doma v spánku 3. decembra. 

Nakazili sa aj Massilimianova 49-ročná matka Rita a 58-ročný otec Claudio. Ich stav sa začal zhoršovať a museli byť prevezení na jednotku intenzívnej starostlivosti. Obaja upadli do kómy. Žena zomrela 13. decembra, jej manžel o dva dni neskôr.

Z osemčlennej rodiny tak zostalo nažive len päť sestier, z ktorých štyri sú maloleté. Jedna z nich vo veku deväť rokov sa tiež infikovala, ale nákazu prekonala bez následkov. Momentálne žijú u tety, ktorá však má vlastnú rodinu. Deťom pomáha príslušný úrad, ktorý im poskytuje psychologickú starostlivosť. Claudio Patti má ešte 39-ročného syna z prvého manželstva, ktorý tiež nebol zaočkovaný, ale po úmrtí svojho otca tak okamžite urobil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok