Vo veku 89 rokov zomrel Manuel Charlín, španielsky drogový bos

TA3 TASR
2.1.2022 14:45

Vo veku 89 rokov zomrel v piatok vo svojom dome v galícijskej obci Vilanova de Arousa najznámejší a pravdepodobne najstarší drogový bos v Španielsku Manuel Charlín. Informovali o tom v nedeľu denníky El País a El Mundo s odvolaním sa na jeho rodinu a úrady.

hrob sviečka sviečky cintorín ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Charlín podľa týchto zdrojov zomrel po tom, čo po návšteve pohostinského zariadenia spadol a dostal zástavu srdca. Manuel Charlín bol desaťročia hlavou rodinného klanu Los Charlínes. 

Tento klan podľa španielskych úradov z Galície stále kontroluje jednu z najväčších sietí obchodovania s návykovými látkami v Európe a zásobuje mnohé krajiny na starom kontinente drogami z Južnej Ameriky, najmä z Kolumbie. Spolu so svojím bratom Josém Luisom Manuelom Charlínom založil ešte predtým — v 70. rokoch — organizáciu zameranú na pašovanie tabaku.

Charlín strávil okolo 20 rokov svojho života vo väzení, z ktorého sa dostal v roku 2010. Odsúdili ho okrem iného za obchodovanie s drogami a pranie špinavých peňazí. Bol podozrivý aj z viacerých vrážd, no tieto obvinenia sa nikdy nepodarilo dokázať.   

V súčasnosti prebieha ďalšie vyšetrovanie voči Charlínovi a iným osobám z jeho okolia – vrátane štyroch detí a dvoch vnučiek. Proces je naplánovaný na rok 2022.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok