Meteorológovia upozorňujú na hmlu. Na niektorých cestách je aj zľadovatený sneh

TA3 TASR
2.1.2022 11:19

Na väčšine Slovenska, s výnimkou západnej časti, sa môže v nedeľu do 13.00 h ojedinele vyskytnúť hmla s dohľadnosťou do 200 metrov. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na to upozorňuje na svojom webe.

hmla autá cesta vozovka 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

Najnižší stupeň výstrahy platí vo všetkých krajoch s výnimkou Bratislavského, pričom v rámci Trnavského kraja platí výstraha len pre okres Piešťany. "Znížená dohľadnosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," upozorňujú meteorológovia.

Podvečer by sa mohlo rozfúkať v hornatých oblastiach severného Slovenska. Výstraha prvého stupňa pred vetrom na horách má platiť predbežne od 18.00 h. Týka sa takmer celého Žilinského kraja, tiež okresov Poprad, Brezno a Banská Bystrica.

Aj keď sa v Banskobystrickom kraji v uplynulých dňoch oteplilo, vodiči by mali na niektorých úsekoch ciest zvýšiť pozornosť. Podľa stránky zjazdnost.sk, ktorú spravuje Slovenská správa ciest, miestami sa aktuálne vyskytuje nielen kašovitý, ale aj zľadovatený sneh.

V hornatejších oblastiach stredného Slovenska sa na vozovke môže nachádzať vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu od jedného do troch centimetrov. Miestami zľadovatený sneh je na ceste Skalka – Kremnica.

Horské priechody na Slovensku sú zjazdné, povrch vozoviek je vlhký až mokrý. Výnimkou je Vrchslatina nad Hriňovou, kde je zľadovatený sneh v hrúbke jedného centimetra. Úsek cesty Srdiečko - Bystrá v okrese Brezno je zjazdný len so snehovými reťazami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok