Český miliardár išiel na svojom Bugatti po diaľnici šialenou rýchlosťou

TA3/SZ
2.1.2022 11:00

Radim Passer má vo svojej zbierke okrem modelu Veyron aj najnovší Chiron, na ktorom sa pokúsil dosiahnuť maximálnu rýchlosť na diaľnici

Český miliardár išiel na svojom Bugatti po diaľnici šialenou rýchlosťou
Bugatti

Už v minulosti sa spomínaný Čech pokúšal dosiahnuť magickú hranicu 400 kilometrov za hodinu na svojom Bugatti Veyron. Vybral sa preto na nemeckú diaľnicu, kde po niekoľkých neúspešných pokusoch nakoniec  v roku 2015 dosiahol svoj cieľ. Podarilo sa mu ísť rýchlosťou 402.5 km/h, čo bola vtedy najvyššia zaznamenaná rýchlosť na verejnej ceste. Vtedy si túto udalosť všimla aj samotná automobilka, ktorá Čechovi gratulovala.

O pár rokov neskôr si Passer doprial nové Bugatti Chiron, s ktorým sa rozhodol svoj predošlý výkon ešte vylepšiť. V skorých ranných hodinách naštartoval svoje Bugatti špeciálnym kľúčom, ktorý umožňuje dosiahnuť maximálnu rýchlosť a vydal sa na neobmedzený úsek nemeckej diaľnice s takmer 10 kilometrov dlhou rovinkou.

Auto bolo pred jazdou skontrolované priamo vo francúzskej fabrike, aby sa predišlo zbytočným technickým problémom. Po chvíli stlačeného plynového pedálu až na podlahu ukázal rýchlomer neuveriteľnú hodnotu 414 kilometrov za hodinu. Čech tak vylepšil svoj vlastný rekord, ktorý pre nás všetkých zachytil na video, ktoré nájdete nižšie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok