Štvrtý shutout Campbella v sezóne, Carolina predviedla sedemgólový obrat

TA3 TASR
2.1.2022 09:52

Hokejisti St. Louis triumfovali v novoročnej zimnej klasike NHL na ľade Minnesoty 6:4. V druhej tretine nastrieľali päť gólov, z toho na štyroch (2+2) sa podieľal kanadský útočník Jordan Kyrou. Blues na Target Field v Minneapolise uspeli v najchladnejšom zápase v histórii NHL.

hokej puk bránka ilu (SITA/AP)
SITA/AP

Teplota na začiatku zápasu bola mínus 5,7 stupňa Celzia. Predchádzajúcim najchladnejším zápasom v histórii bol v roku 2003 Heritage Classic medzi Edmontonom Oilers a Montrealom Canadiens na Commonwealth Stadium v Edmontone, kde bol presne bod mrazu. "Je to neuveriteľné. Kedykoľvek si môžete zahrať na Winter Classic, je to celkom super. Každý o tom sníval ako dieťa a dúfal, že si raz zahrá v takom zápase," citoval Kyroua portál nhl.com. Desať gólov v zápase zimnej klasiky je vyrovnaný rekord, predtým ich toľko padlo v dueloch Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks, New York Rangers - New Jersey Devils a Philadelphia Flyers - Boston Bruins.

Hráči New Yorku Islanders v zostave so slovenským obrancom Zdenom Chárom zdolali Edmonton 3:2 po predĺžení. V drese hostí sa presadil Leon Draisaitl, s 25 gólmi sa osamostatnil na čele kanonierov súťaže. Vancouver zvíťazil na ľade Seattlu 5:2. Slovenský brankár Jaroslav Halák kryl na striedačke chrbát Američanovi Thatcherovi Demkovi, ktorý zlikvidoval 30 z 32 striel súpera. V drese hostí sa bodovo presadili všetky štyri formácie, čo kvitoval tréner Bruce Boudreau: "Je to skvelé, lebo to ukazuje, že sme silní na všetkých pozíciách. V tomto prípade je to skvelá hudba pre trénerove uši."

Carolina zvíťazila na ľade Columbusu 7:4. Hurricanes prehrávali v 29. minúte už 0:4, no podaril sa im pozoruhodný obrat, tretiu tretinu vyhrali 5:0. "To je na tomto tíme iné. My sme vôbec nezapochybovali o tom, že môžeme tento zápas vyhrať," uviedol autor dvoch gólov Brady Skjei. "Canes" zaznamenali prvú päťgólovú tretinu od 23. januára 2019, keď päťkrát skórovali v druhej tretine pri výhre 5:2 proti Vancouveru. Florida zdolala Montreal 5:2, v drese "panterov" sa tromi asistenciami blysol Jonathan Huberdeau. V tejto sezóne zvíťazili hráči Floridy na domácom ľade v 17 z 20 duelov, pričom v 11 zápasoch strelili minimálne päť gólov.

Boston zvíťazil nad Buffalom 4:3 po predĺžení, keď otočil z 1:3. Rozhodujúci gól strelil Charlie Coyle. "Myslím si, že ako zápas plynul, tak sme boli čoraz lepší," uviedol brankár domácich Linus Ullmark. Toronto si poradilo s Ottawou jednoznačne 6:0, brankár Jack Campbell si pripísal 23 úspešných zákrokov. Bol to pre neho už štvrtý shutout v sezóne. Viac ich má na konte len Jacob Markström z Calgary. "Mal som len 23 zákrokov, čo vypovedá o tom, že chalani predo mnou boli úplne skvelí," povedal Campbell.

Darilo sa aj Juusemu Sarosovi, jeho Nashville zdolal Chicago 6:1. Fínsky brankár mal 37 úspešných zákrokov. Hosťom chýbal v bránke Marc-Andre Fleuy, ktorý je na covidovej listine. V drese domácich zažiarili Tanner Jeannot, autor dvoch gólov, a Mattias Ekholm, ktorý zaznamenal tri asistencie. Hráči Los Angeles zvíťazili nad Philadelphiou 6:3, postarala sa o to najmä trojica Viktor Arvidsson, Trevor Moore a Phillip Danault, ktorá dokopy nazbierala 11 bodov. "Dobre sme kontrolovali puk, boli sme trpezliví a hrali sme dobre aj v defenzíve. Blokovali sme strely a potom sme využili naše príležitosti," konštatoval tréner domácich Todd McLellan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok