Pyrotechnika narobila škody. Žene na východe Slovenska vybuchla v ruke petarda

TA3
1.1.2022 19:16

Záchranári mali najviac práce na východe Slovenska. V takmer jednej tretine všetkých prípadov zasahovali práve tam. Zapotili sa aj lekári na urgentoch. Pomáhali aj žene, ktorej petarda odtrhla prsty.

V Prešovskom a Košickom kraji sanitky vyrazili k pacientom viac ako 500-krát. Po úrazoch spôsobených zábavnou pyrotechnikou lekári pomáhali 11 pacientom. Rušnú noc majú za sebou lekári košickej univerzitnej nemocnice. Na urgentných príjmoch ošetrili viac ako 60 pacientov.

"V jednom prípade išlo o poranenie 64-ročnej ženy, spôsobil jej ho ohňostroj, ktorý ju trafil do oblasti ľavého ucha. Záchranná služba priviezla aj 30-ročného muža v stave opitosti, ktorému hodili do hlavy petardu," uviedla hovorkyňa košickej nemocnice Monika Krišková.

Oveľa horšie sa však začal nový rok pre ženu, ktorej vybuchla petarda v ruke. "V ranných hodinách sa 34-ročná žena podrobila okamžitej replantačnej operácii ruky. Po manipulácii s pyrotechnikou utrpela vážne poranenie ruky s amputáciou prstov," dodala Krišková.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok