Rok 2022 bude pre Japonsko rokom diplomacie. Kišida sa chce zamerať na zahraničnú politiku

TA3 TASR
1.1.2022 14:33

Japonský premiér Fumio Kišida sa v roku 2022 zameria na zahraničnú politiku. Prisľúbil, že rok 2022 preto bude pre Japonsko "rokom diplomacie". Uviedol to vo svojom novoročnom prejave zverejnenom na webovej stránke svojho kabinetu.

Rok 2022 bude pre Japonsko rokom diplomacie. Kišida sa chce zamerať na zahraničnú politiku
TASR/AP

Informuje o tom agentúra Reuters. "Obratné riešenie diplomatických a bezpečnostných otázok a vytvorenie stabilnej administratívy sú kľúčové, keďže medzinárodná situácia, ktorá je okolo nás, je čoraz komplexnejšia a zložitejšia," uviedol. Dodal, že silný dôraz na univerzálne ideály, ako aj snaha o vyriešenie globálnych problémov a ochrana životov ľudí budú tromi hlavnými piliermi toho, čo nazval "japonskou diplomaciou realizmu novej éry". 

Kišida tiež prisľúbil, že prioritou jeho vlády bude boj proti koronavírusovej pandémii, ako aj pokračovanie v úsilí o odstránenie sociálnych rozdielov a vytvorenie udržateľnej ekonomiky prostredníctvom "nového typu kapitalizmu".

Bývalý minister zahraničných vecí Kišida je vo funkcií od začiatku vlaňajšieho októbra, keď na postoch predsedu vládnucej Liberálnodemokratickej strany (LDP) a premiéra nahradil neobľúbeného Jošihideho Sugu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok