Mladých českých a ruských hokejistov vykázali z lietadla. Rusi údajne ignorovali opatrenia, fajčili a popíjali alkohol

TA3 TASR
1.1.2022 11:15

Českí hokejoví reprezentanti prídu z dejiska MS do 20 rokov neskôr. Výpravu, ktorá mala odletieť zo zrušeného šampionátu v Kanade, vykázali z lietadla. Podľa manažéra tímu Otakara Černého za to mohlo správanie ruskej výpravy, ktorá sa mala vrátiť rovnakým spojom.

MS20 rokov hokej Rusi 1140 px (SITA/AP)
SITA/AP

V lietadle bola aj výprava Fínska, tá odletela podľa plánu. "Bola to veľmi zvláštna situácia. Prišli sme na letisko v Calgary zhruba tri hodiny pred odletom. Naši hráči si išli nakúpiť suveníry z Kanady a časť hráčov telefonovala domov svojim rodinám. Naopak ruských hráčov sme videli sedieť v bare. Všetkých našich hráčov som dopredu upozornil, aby mali po celú dobu pobytu na letisku nasadené rúška a aby dodržiavali rozostupy," uviedol Černý pre web ČT Sport. 

"Potom sme nasadli do lietadla a už v tej chvíli sme si všimli, že niektorí členovia ruskej výpravy nedodržiavali hygienické pravidlá. Úlohu v tom hral zrejme aj alkohol. Jeden z členov ruského realizačného tímu dokonca fajčil v tuneli pred vstupom do lietadla. Niektorí spolucestujúci si potom sťažovali na správanie Rusov a posádka z toho dôvodu nechala vyprázdniť celé lietadlo," dodal Černý.

Problémom podľa manažéra bolo, že letušky označili ako vinníkov situácie mladých mužov v šedých mikinách. "Tieto mikiny nafasovali všetci hráči pred začiatkom šampionátu. Bohužiaľ, tie české vyzerajú úplne rovnako ako ruské, len s tým rozdielom, že na mikinách našich hráčov je nápis 'Czech Republic' a na tých ruských 'Russia'. A prakticky len z toho dôvodu nás hodili do rovnakého vreca ako Rusov a povedali nám, že celá česká a ruská výprava už do lietadla nemôže nastúpiť."

Fíni mali oblečené klasické modro-biele kombinácie a dostali povolenie nastúpiť a odletieť. "Aj keď sme zástupcom Air Canada asi tridsať minút vysvetľovali, že naši hráči nič neporušili, ich rozhodnutie už nešlo vziať späť. Bizarné na celej situácii je, že potom, ako lietadlo bez nás odletelo, sa nám zástupcovia leteckej spoločnosti ospravedlnili a na ich náklady nám zaistili hotel a let do Frankfurtu v rovnakom čase o deň neskôr. Uistili nás tiež, že nepoletíme rovnakým lietadlom ako ruskí hokejisti," dodal Černý.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok