Najväčšou výzvou pre Špecializovaný trestný súd je neustále sa zvyšujúci nápor práce, uvádza predseda Hrubala

TA3 TASR
1.1.2022 08:40

Najväčšou výzvou pre Špecializovaný trestný súd (ŠTS) je neustále sa zvyšujúci nápor práce. Pri bilancovaní roka 2021 to uviedol predseda ŠTS Ján Hrubala.

Najväčšou výzvou pre Špecializovaný trestný súd je neustále sa zvyšujúci nápor práce, uvádza predseda Hrubala
TASR / Martin Baumann

"Aj preto sa teším, že Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky zvýšilo počet pridelených miest sudcov na náš súd a dúfam, že minimálne v polovici nasledujúceho roka po posledných dvoch výberových konaniach nás bude 18," zdôraznil Hrubala.

Do nového roka ide s dvoma hlavnými cieľmi. "Ciele spolu s podpredsedom máme jednoduché - vytvoriť lepšie podmienky na prácu a personálne zastabilizovať súd aj po odchode kolegu Kozlíka do dôchodku a kolegu Klemaniča na Najvyšší súd Slovenskej republiky." 

Zatiaľ sa to podľa neho darí len sčasti. "Najmä pokiaľ ide o fluktuáciu pomocného personálu, najmä asistentiek sudcov a sudkýň. Považujem za nevyhnutné aj materiálne zatraktívniť prácu pomocného personálu na súde, inak bude pokračovať stav, že napr. v Bratislave (a aj v Pezinku), sa na výberové konania jednoducho nikto neprihlási," povedal Hrubala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok