Dubaj vítal rok 2022. Stredobodom novoročných osláv bol najvyšší mrakodrap na zemeguli

TA3
31.12.2021 21:52

S tým, ako sa z východu na západ časové pásma približujú k nášmu, pribúdajú krajiny, ktoré už privítali nový rok. Cez magickú hranicu sa prehupol Slovákom dobre známy Dubaj v Spojených arabských emirátoch.

Stredobodom novoročných osláv bol tak, ako doteraz, najvyšší mrakodrap na zemeguli – Burdž chalífa, vysoký 828 metrov. Na rozdiel od viacerých svetových metropol, Dubaj to chce roztočiť naplno. Burdž chalífa pripravil obrovský ohňostroj, svetelnú a laserovú šou. Ohňostroje rozžiaria oblohu na niekoľkých ďalších miestach Dubaja. Organizátori sa netajili tým, že chcú prekonať niekoľko rekordov zapísaných v Guinessovej knihe.

Úplnou novinkou je laserová šou pri veľkej fontáne v centre mesta. Akcia s názvom „Zázrak klope na dvere“ je oslavou všetkého, čo emiráty za uplynulých 50 rokov dosiahli a predstavením vízie na ďalších 50. Oslavy budú v skutočnom dubajskom štýle, s množstvom farieb a pôsobivých svetelných efektov. Na návštevníkov čaká sviatočne naladený personál v baroch a reštauráciách, pripravení sú aj organizátori exotických večierkov. Tak, ako všade na svete, aj v Dubaji je stálym spoločníkom ľudí koronavírus. Preto všetci, ktorí chcú príchod nového roka osláviť, musia dodržiavať prísne epidemické opatrenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok