Slovenská správa ciest upozorňuje vodičov na hmlu vo viacerých lokalitách krajiny

TA3 TASR
31.12.2021 17:49

Hmla s viditeľnosťou do 100 metrov sa vyskytuje v piatok podvečer v lokalitách Fiľakovo, Východná, Dovalovo, Važec, Tornaľa, Poltár a Lučenec. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojom webe zjazdnost.sk.

Hmla Poprad ilu 1140px (SITA/Radoslav Maťaš)
SITA/Radoslav Maťaš

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je suchý až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. V hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska sa na vozovke môže nachádzať vrstva kašovitého alebo utlačeného snehu od jedného do troch centimetrov, miestami štyri až päť centimetrov. Miestami zľadovatený sneh od jedného do troch centimetrov sa miestami nachádza na cestách v okresoch Kežmarok, Stará Ľubovňa, Banská Bystrica a Žiar nad Hronom.

Horské priechody na území Slovenska sú zjazdné. Povrch vozoviek je vlhký až mokrý okrem horských priechodov Dobšiná, Súľová, Grajnár, Huty a Herlianske Sedlo, kde sa miestami nachádza kašovitý alebo utlačený sneh od jedného do dvoch centimetrov. Na horských priechodoch Vrchslatina a Donovaly je zľadovatený sneh s hrúbkou dva centimetre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok