FOTO: Aj takto trávia Slováci posledný deň v roku. Niektorí uprednostnili lyžovačku, iní siahli po korčuliach

TA3 TASR
31.12.2021 14:52

Slováci si koncoročný deň užívajú rôzne. Niektorí, aj napriek obmedzeniam, vyšli na svahy, iní uprednostnili bežky alebo korčule. Pozrite sa na to, ako to dnes vyzeralo vo viacerých turistických strediskách.

FOTO: Aj takto trávia Slováci posledný deň v roku. Niektorí uprednostnili lyžovačku, iní siahli po korčuliach
TASR/Pavol Zachar

Záujem o lyžovanie na Veľkej Rači je menší  

Záujem ľudí o lyžovanie na Veľkej Rači bol počas vianočných sviatkov veľký. Podľa Patrika Sučika z marketingového oddelenia Snowparadise Veľká Rača Oščadnica je však menší, ako v sezóne pred dvomi rokmi, v ktorej neboli žiadne opatrenia. Doplnil, že vleky v stredisku fungujú v režime OP. 

"Kontrola je pri nákupe lístka. Pokladníci naskenujú QR kód, na základe ktorého vydajú skipas. Tieto dáta sa ukladajú na náš vzdialený server, kde ich v prípade potreby vieme dohľadať. Dáta sa však neukladajú vo forme mien, ale len vo forme znakov," vysvetlil.

Kontrola je aj pri nákupe cez internet. "Ľudia si vyzdvihujú lístok v jednom z našich automatov. Ten si po načítaní lístka od nich vyžiada QR kód a až následne im vydá lístok," dodal Sučik.

Vo Vrátnej sa ubytovacie kapacity napĺňajú pomaly

O služby lyžiarskeho strediska Vrátna Malá Fatra je počas vianočných sviatkov veľký záujem. Podľa jeho marketingovej manažérky Veroniky Šupolovej fungujú vleky v režime OP a návštevníkov kontrolujú pri kúpe lístkov v pokladni a pri vstupe do strediska.

Doplnila, že kapacity ubytovacích zariadení sa napĺňajú pomaly. "Záujem o ubytovacie služby je aj pre opatrenia v porovnaní s rovnakým obdobím v minulých rokoch oveľa nižší," uviedla Šupolová.  

Témy: Veľká Rača
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok