Polícia zintenzívni počas Silvestra kontroly. Posvieti si aj na dodržiavanie protipandemických opatrení

TA3 TASR
31.12.2021 12:33

Aj na Slovensku poznačila koniec roka pandémia. Mestá naprieč krajinou zrušili oslavy a vo veľkej väčšine aj ohňostroje. Navyše, naďalej platí zákaz vychádzania. Polícia preto avizuje sprísnené kontroly.

Viac policajtov bude dohliadať na verejný poriadok, na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, ďalší budú kontrolovať dodržiavanie platných protipandemických opatrení, ako napríklad povinnosť nosiť respirátor, zákaz vychádzania, zákaz otvorenia prevádzok a podobne. 

"V prípade zistenia porušení budú policajti postupovať štandardným spôsobom, každý prípad posúdia individuálne, následne uložia pokutu na mieste v blokovom konaní, prípadne postúpia na príslušný regionálny úrad verejného zdravotníctva," uviedla Bárdyová.

Tento týždeň (27. – 30. 12.) takmer 8630 policajtov skontrolovalo 25.108 osôb. Zistili 653 priestupkov a deliktov súvisiacich s porušením protipandemických opatrení (lekárom stanovená karanténa, zákaz otvorenia prevádzok, zákaz vychádzania, povinnosť prekrytia dýchacích ciest).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok